Anzika Creative Commons License 2005.09.08 0 0 896

A lótrágyát úgy olvastam valahol régen, valamilyen nagy uborkatermesztő használta és ott olvastam az árkot is. A paprikánál én vezettem be, mert nem tudok nagyon öntözni, de bevált. A másik, hogy a paprika gyökerei nagyon fent vannak, gyakran lemossa róla az eső a földet, kiáll, így könnyen kidöl és ki is szárad.

Különben kérdezzetek meg bárki, senki nem tudja, miért ültetik párban a paprikát? Igen ritkán tudja valaki is a választ, csak mert így szokás. Én soha nem párban ültetem, így több fényt kap és több rajt a termés.

Az uborka magot én úgy venném. Azok a holland magok nem hoznak vizvirágot, hanem csak nőivarut.. Én nem próbáltam soha újraültetni, mert szerintem hibridek.

A korai paradicsommagommal nagyon meg vagyok elégedve, majd megnézem a fajtáját, de még most is sokat terem és júniusban van piros paradicsom. A sárga (citrom, nem a narancs) paradicsomok is korábban teremnek általában.

Ugye tudjátok, hogy a paradicsom eredetileg sárga szinű volt?

Kapálásról. Mindig izgatott a dolog, hogy letakarjam a földet, mert ha a gyom ki van írtva, akkor teljesen kiszárad a föld. Szakkönyvekben minden felsorolnak a kapálás mellett, de én úgy látom, kevesebb vizet fogyaszt a gaz, mint amennyi elpárolog gyomtalanitott földből. Idén először a lenyírt fűvel teljesen betakarom a növények közötti területet és a tövet. Igen megjavul a vizháztartás, amellett jól mutat, ráadásul öntözéskor nem tömörödik össze a föld, mert a fűre locsog a viz. Igen tetszik, az alja rohad, táplálja a növényt, lassan elfogy a földről, ezért elég sokszor kell pótolni. Én ritkán tudok öntözni, mert messze van a telek és mégsem szárad ki a föld. A karalábéim is majdnem akkorák, mint a futballabda és mégsem fás, mert nem szárad ki alatta a talaj. Olvastam itt is csinálja valaki, azért próbáltam meg én is.

Előzmény: janijani (893)