kentaura Creative Commons License 2005.09.07 0 0 77

Az egyik önkorira beadtunk egy zártsorú beépítésű családi házra egy engtervet. Beadás előtt egyeztettem az előadóval, aki külön felhívta a figyelmemet, hogy nem elég ha beírom a tervre hogy meg kell vizsgálni a szomszéd épületek alapozási síkjait és szükség esetén szakaszos aláfalazást kell készíteni, hanem jelöljem a szomszéd pontos alapsíkjait. (egyébként jelenleg van egy a későbbiekben elbontandó épület a telken, ami miatt lehetetlen megállapítani a szomszéd épületek alapozási síkjait, kivéve, ha jogerős épeng előtt elkezdem szétvésetni a meglévő épület alapjait) "Behasaltam" a szomszéd alaptesteit és jelöltem, hogy szakaszos aláfalazás kell (azzal nagyot nem tévedhetek, mert legfeljebb mégsem kell és akkor jaj de jó) Ma felhívott az előadó, hogyha jelölöm az aláfalazást a szomszéd alapjai alatt, akkor arra az ingatlanra külön építési engedélyt kell beadni, mert teherhordó szerkezetet érintő építési munka fog rajta folyni!

:-(

Akkor most hogy is van ez? Ha ez így lenne, akkor egy átlagos Pesti keretes beépítésnél 2-3 plusz engedélyt kellene beadni! És most volt egy hasonló engedélyem Budán, ahol csak leírtuk hogy szakaszos aláfalazás kell a szomszéd épület alá és csuklás nélkül elfogadta az önkori! Most én vagyok a hülye, vagy nem?