cibe Creative Commons License 2005.09.07 0 0 217
Sziasztok, nemrég kaptam egy adag kefírgombát, és már sikerült 3 adag ehetetlen löttyöt gyártanom vele :-( Aztán rátaláltam erre a fórumra + az itt ajánlott kefirgomba.hu-ra, és most már fogalmam sincs, hogy is kéne csinálnom a kefírt :-( Segítség! Pl. azt olvastam, diónyi gombához x mennyiségű tej kell. Az enyém morzsa-szerű, kis gömböchalmaz - próbáltam elképzelni, ha "összegyúrnám" egy gömböcbe, mennyi diót adna ki, de nem nagyon sikerült... Ráadásul az egyik helyen 1 liter tejet írnak, a másikon 2,5 dl-t, felforralva vagy hidegen... Ja, és az érlelési idővel is vannak problémáim: a gombához kapott leírás szerint 24 órát kell hagyni állni - viszont ettől olyan trutyi keletkezett, ami a hozzászólásaitok alapján túl sokáig ért. Szeretnék már saját kefírt enni, brü-hü-hü... Előre is köszi a segítséget! Cibe