orangutan
2005.09.06
|
|
0 0
99
|
Mi vagyok én, 2 lábon járó jogtár?:)
És a rendőrség milyen törvény alapján adhatja ki az adataimat egy gazdasági társaságnak az én engedélyem nélkül?
1994. évi XXXIV. tv. 24.§ /4/-/6/ bekezdés.
(4) A rendőrt a jogainak érvényesítése végett bárki felkérheti más személy igazoltatására. Ha az igazoltatást kérő valószínűsíti, hogy az igazoltatáshoz jogos érdeke fűződik, és a személyazonosságát igazolja, a rendőr a kérést teljesíti. Az igazoltatott adatait a rendőrkapitányság adja ki az igazoltatást kérőnek, ha az adatokhoz fűződő jogosultságát hitelt érdemlően igazolja. (5) Ha az igazoltatást kérő az igazoltatást követő 8 napon belül az adatok kiadását nem kéri, vagy a jogosultságát nem igazolja, az igazoltatottnak a (4) bekezdés alapján felvett adatait meg kell semmisíteni. (6) Az adatok kiadásáról az igazoltatott személyt írásban értesíteni kell. Az értesítésben közölni kell az igazoltatást kérő igényének indokait. Ha az igazoltatott kéri, az igazoltatást kérő személyazonosító adatait vele közölni kell.
A többit nem találtam meg 3 perc alatt a google-n, irj egy levelet az ombudsmannak meg a bkvnak, majd elmondják.
|
|