![Hatalmas félkész és befejezett házakat látni](https://img.index.hu/imgfrm/9/8/5/7/THM_0000809857.jpg)
Szállás – étkezés :
Megnéztük az „Erdei-mese” szállót Tiszaborkúton, nagyon szép környezetben van (ebben nem tudtam szállást foglalni a kért időpontra).
Körösmezőn új, jól kialakított szállást választottunk (Robert vendégház). Ezek a szállások igazi szezonja a tél, mert helyben és a környéken sízési lehetőség van. A Robert-háztól 250 m-re indult egy felvonó. A vendégházban 2 ágyas szobákban voltunk elszállásolva, emeletenként külön zuhanyzóval, WC-vel. Reggelit, vacsorát kaptunk és főleg gombás ételeket kértünk. A kocsink a zárt udvarban parkolt. Ide is lehetett magyarul emailt írni, mert Róbert édesapja tud magyarul.
A viski szállást a Visk Falusi Turizmuson keresztül Ida asszonynál foglaltam emailben, aki visszaigazolta a
szállást és korunknak megfelelő szállásadóhoz irányított. Természetesen előző nap odatelefonáltam, megtudtam, hogyan találunk oda és egyeztettük az érkezésünk időpontját. Az vendégek elhelyezése családoknál van és egy buszra való vendéget is el tudnak szállásolni. Ez esetben a reggeli egységes minden családnál, a vacsora pedig a Magyar Iskolában, közösen van. Mi csak 4-en voltunk, a családnál vacsoráztunk és kifejezetten ukrán, orosz ételeket kértünk és gombát-gombával, mert most van a szedés ideje. Mi is szedtünk gombát és azt másnap reggelire, vacsorára elkészítették. A család kedves volt, vacsora után sokat beszélgettünk.
Egy alkalommal ebédeltünk Huszton, ott saslikot kértünk, amire 45 percet kellett várni, de addig elsétáltunk a városközpontba, a piacra és ittunk egy pohár kvasz-t, de tartályból. Szerintem olyan ízű, mint a „murci”, az éppen erjedésnek induló must. (A boltokban is lehet venni 2 literes palackban, de a tartályos az igazi kaland).