Valóban, a kaja besugárzásos fertőtlenítése bevett szokás!
Kérdés az, hogy rövidtávon úgy tűnik, hogy ez lehet megoldás, de a hosszútávú hatásokkal nem számolhatnak.
Ha megeszünk valamilyen sugár kezelésen átesett ételt, annak maradék sugárzása, az a testünkbe kerül, amely tovább terheli a szervezetünket. Ok, elfogadom, hogy ennek, látható(!) rövidtávú egészségügyi kockázata nagyságrendekkel kisebb, mint mondjuk, ha ételmérgezéssel korházba kerülnénk.
Mi nem vagyunk kaja! Mi még élünk, ezért szerintem NE terheljenek meg sugárdózissal!
Ez más kérdéseket is felvet, pl mi az amit megeszünk. A génkezelt dolgok, amelyeknek nincs rövidtávú hatása, de hosszútávon nem mondja meg senki, hogy mik lesznek a következmények. Az USA rengeteg génkezelt növényt termeszt, gazdasági alapon szorgalmazza a génkezelt terékek piacbővítését, pl EU-ba. Nyílván, mert náluk is legfőbb érték az ember, nem a pénz, á dehogy.
Szerintem kár naívnak lenni, abban, hogy simán lesugarazzák az embereket, hogy egy több millió dolláros repülő nehogy felrobbanjon, s több száz ember meghaljon, óriási anyagi és presztízs veszteséget okozva a légitársaságnak. A sorrend pedig ez: repülő, ember!