Michelke Creative Commons License 2005.09.03 0 0 762

Amit a csomagküldőktől rendeltem töveket elég jók voltak, mind megeredtek. De amiket a kertészetben szabadgyökeresnek vettem. Az első évben sokkal erőteljesebbek voltak. Csak a 2. évre egyenlítődött ki. A szabadgyökeresekkel csak az az egy bajom van, hogy nem tudják (legalábbis felénk) hogy mi a nevük. Kiírva is csak olyanok vannak, hogy piros tea, vagy ezüst-piros tea stb. Na meg közel se biztos, hogy az lesz belőle, amit igértek. Gondolom, csak véletlenül keverik össze. (Vagy mégsem?)

Ami azon a képen van ugyanaz mint az alattalevő. Bokorrózsa a Starkltól Tourbillon a neve. A mostani katalógus 41. oldalán. :-)

A másik bokorrózsám szintén onnan: Eden Rose. Ez a babarózsaszín, tömör, kerek bimbókkal.

A harmadik bokorrózsám (arról most nincs képem, mert a perenoszpóra lekopaszította) Romanze. Ez nem olyan mint a Starkl képén. Sötét rózsaszín egyenletesen. A virágja a teákra hasonlít, de ez is több virágot hoz egy száron. Nagyon kellemes, viszonylag erős illata van. Elég bő hozamú.

Azok a rózsatövek amiket tavaly ősszel csomagoltként vettem áruházakban. Borzalamasak lettek. Kb. a fele eredt csak meg. Ami megeredt, az is igen gyenge lett. Talán majd jövőre már erősebbek lesznek.

Előzmény: agicza (757)