magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 5
humusz

fel kg aproszemu csicseriborso(a nagy szemu nem olyan izletes, ki kell valogatni es jol megmosni)
3 ek tehina
4 ek citrom le
2 ek olaj(csak az oliva ajanlott)
2 gerezd fokhagyma
so,cumin(nem sok,de feltetlenul kell)
disziteshez: petrezselyem,pirospaprika
Ejszakara beaztatjuk a cs borsot es kuktaban 1 ora alatt megfozzuk,akkor puha a 2 ujjunk kozott szetnyomodik,az itteni okosok husdaraloban ajanljak megdaralni,de lehet mixerben is,az elozoben darabosabb,az utobbiban pepesebb,ki hogy szereti termeszetesen kihules utan. Majd hozzaadjuk a fuszereket,az olajat,citrom levet
belekeverjuk.Tanyerra tesszuk szetkenve,meglocsoljuk egy kis oliva olajjal,megszorjuk piros paprikaval es petrezselyemmel(ezt lehet bele is tenni aprora vagva) diszitjuk.Lehel piritott cinoberrel is vagy nehany nagy szemu(fott)cs.borsoval is.Pitaval szoktak kitorolni,de meg lehet kenni a pitat vele es savanyu uborkaval isteni.Ha izlett,akkor lehet nagyobb mennyiseget fozni,megdaralni es szetadagolva a
melyhutoben tarolni.Utana csak fuszerezni kell es fogyaszthato.Az alabbi cimen lehet olvasni rola egy keveset:
http://www.sesblog.hu/archives/individual/011928-20041104.html