Igaz ezt meg nem csinaltam,mert nem jarunk surun sutogetni a szabadba,de jonak tunik
Mediterrán zöldségnyárs
1 nagy piros húsú paprika
1 nagy zöld húsú paprika
1 nagy sárga húsú paprika
1 nagy cukkíni
4 kis padlizsán
2 közepes lilahagyma
2 ek citromlé
1 ek olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek frissen aprított rozmaring vagy 1 kk morzsolt szárított rozmaring
só és bors
A tálaláshoz: főtt tört búza, paradicsom-olajbogyó relish
1. A megtisztított, hosszában félbevágott cukkínit és paprikát 2,5 cm-es darabokra vágjuk.
2.A padlizsánokat hosszában négybe, a megtisztított lilahagymákat 8-8
egyforma cikkre vágjuk. A feldarabolt zöldségeket egy nagy tálba összekeverjük.
3. A citromléhez csöpögtetjük az olajat,fokhagymával meg rozmaringgal fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. Afűszeres levet a zöldséghez öntjük, és alaposan beleforgatjuk, hogy az ízek minden darabot jól átjárjanak.
4. A zöldségféléket 8 egyenlő részre osztjuk és váltakozva nyársa húzzuk. A 8 rudacskát rácsra fektetjük és közepesen meleg sütőben 10-12 percig grillezzük.
Közben többször megfordítjuk, hogy a zöldség körös-körül szép pirosbarnás színt kapjon.
5. A kész nyársakat lecsöpögtetjük, és főtt tört búzával azonnal tálaljuk. Fűszeres paradicsomos-olajbogyós relish illik hozzá.Ha nincs nyars,akkor a hurkapalcika is megfelel erre a celra,ha elozoleg vizben aztatjuk a hurk.palc.-t,akkor nem eg el