Beren Creative Commons License 2005.09.02 0 0 2184
Számomra egyértelműen a te elgondolásod az elfogadható. A Dzsihad Brian Herbert féle verziójáról többször is a Terminátor jutott eszembe... (:o) Ezen kívül az én olvasatomban valamiért Butler mindig is egy hely volt, ahol az események fő sodra folyt, és még véletlenül sem egy szegény sorsú leány, akit a gonosz gépek elrabolnak, és mindenféle undorító dolgokat művelnek vele...

Hálát adok minden aprószentnek, hogy bennem nem kapcsolódtak össze az Előjáték könyvek és a Dzsihad könyvek a klasszikus sztorival. Ha újraolvasom a klasszikus könyveket, azt úgy tudom tenni, hogy eszembe sem jutnak a Brian Herbert féle írományok, hanem megmaradtak a saját fantáziám "termékei". Szerintem egyébként pont ez a legnagyobb gond a Brian Herbert féle könyvekkel, nevezetesen hogy mindent szájbarágósan elmagyaráz, leír, bemutat, ez pedig felesleges. Az olvasónak azért van agya, hogy a hiányzó részeket - amit az író valószínűleg azért nem írt meg, mert ő is hasonlóképpen gondolkodott - kitöltse. Ezen kívül persze Briannak javasolnám egy intenzív írói tanfolyam elvégzését, különös tekintettel a cselekményszervezés, a jellemfejlődés és a feszültség fenntartása témakörökre... (:o)
Előzmény: shaddam (2182)