Sikerült szereznem 1et a hibás borítóból - néhol fejjel lefelé, de jellemzően össze-vissza vannak összeillesztve a füzet oldalai.
Azért ehhez már tényleg "tehetség" kell a nyomda részéről!
Képzelem, szegény Solaris-tagok mit szóltak, amikor ezt megtudták...
Ennyi küzdelem meg halasztódás után még ez is... - ez már Murphy a köbön!
Viszont attól tartok, ezt az egészet nem lehet kijavítani, csak újra nyomni. Az meg kész lesz vajon 1 nap alatt?
Hát... én is kétkedve hallgattam tegnap Gergőéktől ezt az információt: hogy mára már pótolná is a nyomda, amit elrontott?? Elég elképzelhetetlennek tartom én is, úgyhogy jobb, ha nem éljük bele magunkat a jövő hétfőbe...
...én nem sokat tudtam a régi Solarisos időkről, a Nostradamus volt az első albumom, és mint a rák, haladok visszafelé....
Megéri! A következő archívnál már egyenesben leszel :o)
Nagyon tetszik az egész dizájn - minden zöld, ahogy az első archívon kék volt. Egy csomó érdekes story van benne, nem bírtam letenni (persze, nem is lett volna könnyű, annyira kaotikusan jönnek egymás után az oldalak!).
Ne csigázz minket, már így is pattanásig feszülünk mindannyian!!!
(Ráadásul, ha belegondolok, hogy csak 1 emelet választ el a NOAB zenéjét tartalmazó CD-től...; sőt, az előbb egy pillanatig a kezemben is tartottam ezt a CD-t! Hát, égette a kezemet rendesen! Eléggé borsódzik a hátam ettől a helyzettől, de még régen megfogadtam magamnak, hogy csak a megjelenése után hallgatom meg én is, ezt így tartom korrektnek.)
A borító-szöveg alapján baromi kíváncsi lettem viszont a Noab-ra (mármint magára a számra!), csak cirrocumulus információ-morzsáiból ismertem eddig. Idemásolok nektek pár bekezdést a Noabról szóló passzusokból...
Hát, igen - sajnos szavakkal semmilyen zenét nem lehet visszaadni, a Noab szám összetettségét és nagyszerűségét meg végképp nem! Biztos vagyok benne, hogy mindegyikőtök számára nagy felfedezés lesz, igazi élmény!
Amire Csaba lentebb célzott: ha végre meghallgathatjátok ezt a számot, majd tényleg lehet találgatni, mely későbbi Solaris-számokban használtak fel a Noabból részleteket...
1.) Noab -
Csabi:
Ennek a Solaris-korszaknak a legjelentősebb alkotása volt a Noab. Mai szemmel nézve, kb. két lemeznyi zenei ötlet volt ebben az egyetlen kompozícióban! Mondjuk, a hossza sem volt átlagos. Aki ismeri a Solarist, annak pedig számos meglepetést is tartogat: olyan, későbbi alap-Solaris lemezek nyúltak vissza hozzá, mint a Marsbéli Krónikák, a Los Angeles 2026 vagy a Nostradamus. Mindegyikben fölismerni azokat az ötleteket, amelyek eredetileg a soha-meg-nem-jelent Noab-lemezre születtek! ....................