Nos, az elmúlt napok igazolták, hogy másoknak sem tetszik a stílus amit egyes Vekések évek óta használnak. De első alkalom, hogy önkritikát gyakorolnak.
Nos, a helyzet igazából nagyon egyszerű. A VEKE elért bizonyos dolgokat a városi és elővárosi közlekedés területén. Nem olyan sokat, mint szerettünk volna, de sokkal többet, mint azt sokan gondolták. Ezek nagyjából tények.
A VEKE már hosszabb ideje ezt a stílust használja, ezzel érte el az eredményeit. Ez is tény. Akár tetszik, akár nem. Nekem konkrétan nem, de attól még igaz marad.
Nem tudom, más stílussal lehet-e eredményt elérni a fővárosi közlekedésben. Nem tudom. De azt tudom, hogy még senki, soha nem ért el semmit más stílussal. Legjobb esetben is a VEKE eredményeihez mérten apróságokat, piszlicsáré ügyekben, de ez is elég ritka. És ez is tény.
Egyetlen komoly kivételt tudok, ami az ütemes menetrend a 70/71 vonalakon. Ehhez tényleg gratulálok a kitalálónak (topictag volt itt is valaha), és azt bizonyítja, hogy van olyan vonal, ahol az ilyesmi nélkül is elérhető cél. De a BKV - Főváros viszonylatban ilyesmiről nem tudok.
Ha Te, vagy bárki más mutat nekem olyan szervezetet, vagy akár magánembert, aki a BKV viszonylatában a VEKÉ-vel akár csak azonos nagyságrendű eredményeket tud felmutatni, finomabb stílussal - itt, nyilvánosan ígérem meg, hogy aznap kilépek a VEKÉ-ből, és ezt a másikat fogom támogatni
Azzal természetesen nem értek egyet , hogy ez az egyetlen célravezető, de
üdvözlöm ezt is, és remélem hogy egyes emberek hátrahozásával sokkal jobb hangulat alakulhat ki a Veke és a BKV között, másrészt vissza térhetnének azok a fontos tagok, akik elhagyták a Vekét, és még sok , az utazók érdekét szolgáló ötlet kerülhet kidolgozásra.