Régóta figyelem a megnyilatkozásokat "telekommunikáció" kérdésében.
Lehet, hogy túl naív vagyok, de véleményem szerint az AL-től, ill. erre alapított aktuális kft-jétől csak lakást vásároltunk - távközlési csomagot nem.
Mennyiben van beleszólása az eladónak abba, hogy birtokba vétel után a saját tulajdonú lakásomban majd, egyszer - lehet, hogy csak három és fél hónap múlva - kitől/kiktől szeretnék delejt kapni az antenna- és/vagy telefoncsatlakozómba?
Vélhetően élelmiszert és benzint is ott vételezünk majd, ahol akarunk... Vagy az AL megállapodott a közeli Plusz Diszkonttal és Shell kúttal is...? :)))
Tehát miből is gondoljuk, hogy a távközlés csodái kulcsrakészen fognak bennünket várni a lakásba való első belépéskor? És miből gondoljuk, hogy az pont a T-Com lesz? És ha én ezt nem akarom, hogyan fog a T-Com velem előfizetői szerződést kötni? Mert ugye az AL-nek ehhez a jogviszonyhoz vajmi kevés köze van... És vajon miért is ne jönne be a házba a UPC, ha hívjuk?
Ja, és még valami: ezen a környéken a T-Com eddig legalábbis nem tudott ADSL-t adni (merthogy ezt a környéket holmi optikai gerinchálózaton keresztül szolgálják ki telefonilag, azon meg nem tud ADSL-t csinálni), és én még kábeltévés szolgáltatásukkal sem találkoztam. Most hirtelen megtáltosodtak?