Nocsak Nocsak!
Mégiscsak szeretik itt a Wild Mood Swings albumot is?
Szigi101: szerintem annak, hogy többen kedvelik a WMS-t, mint a Japanese Whispers-t, annak több oka is van:
- több és változatosabb szám van rajta, elég hosszú album
- ha valaki ismeri a New Order 82-83 közti felvételeit, akkor egyértelműen felismeri, hogy sajnos az JWP album fele már elnézést de lopás, persze ismét sikeresen Cure módszerrel, és Robert egyedi hangjával, viszont az alap innét származik
- de ami a legfontosabb az-az, hogy "hülyén" jött ki az album (ami ugye tulajdonképpen nem is album, hanem kislemezeknek indult számok nagylemezes gyűjteménye), akkortájt el is veszítette a Cure a rajongói táborának nagy részét, van akit végleg, és van akit egy időre. (szereti valaki a 17sec, FAITH, PGraphy után meghallgatni a JWP kezdőszámát meghallgatni? Nem hinném, főleg nem az albumot. Mondjuk a La Ment lenne az első talán...a folytatása azonban még így is "hülyén" maradna az előzőekhez képest)
Ami azt illeti a Want sokkal inkább ideillene (már ha a két szóban forgóról beszélünk). Azonban igazi folytatásként eddíg szerintem valójában csak a BloodFlowers Out of This World nyitószáma jöhet szóba a Pgraphy szám/album folytatására.
Azt is érdemes megfigyelni, hogy a WMS tracklistje tulajdonképpen 3 blokkra szedhető. Egy kökeményes vad rockszerű alapra (Club America, R&R&R,Return, Trap);egy kifinomult, mégis szimpla borongós, gyötrődő Cure-ra (This is a Lie, Jupiter Crash, Numb), és egy "próbálkozó" stílusra, melyre a mai napig nem tudok semmi kigazán odaillő kategóriát mondani (én azt mondom, hogy ilet még senki nem csinált eddíg, és nekem pont ezért tetszenek, és persze a kritikusok is sokat vitáznak róla, tény, hogy pomt ezen okok miatt rengeteg munkájuk lehetett ezen számokkal (The 13th, Strange Attraction, Mint Car, Gone!).
Kihagytam még két számot a Want-ot, és a Bare-t. Nem véletlenül, hiszen ez a két szám egy prológus, és egy epilógus.
Szerintem ilyen a WMS!
Ja az semmi, de ezt az albumot még el lehet valahogy "mesélni", de hogy teszed ezt meg a többivel? >:-D)
Szóval miden esetre a WMS is jó album, szerintem pont a fent említettek miatt jobb, mint a JWP. Az érdekessége az egésznek, hogy mind a két albumról vannak olyan slágerek, melyet szinte mindenki elfogad, és szívesen hallgatja, tény az is, hogy a Japanese Whispersen, szinte minden szám ilyen, viszont nem is vitatkozik senki rajta, hogy jó e vagy nem (mármint albumként). Egy biztos nem igazán érti senki, hogy a PGraphy után hogyan tudták ezt a bolgog nagy-kislemezt elkészíteni/kiadni, nos én pont ezt csodálom is meg nem is az egészben.
Minden esetre érdekes, és elgondolkodtató...