thefilmmaker Creative Commons License 2005.08.29 0 0 490

A Rettenthetetlent választották minden idők legrosszabb Oscar-díjas filmjének. Az Empire magazin szavazásán előkelő helyezést ért el az Egy csodálatos elme, a Forrest Gump és a Rocky is.

Az Empire magazin olvasói vitatják, hogy a legjobbb filmnek járó Oscar-díj elnyerése megbízhatóan mutatná egy alkotás minőségét. A közelmúltban rendezett szavazáson kiderült, hogy a közönség szerint egyes filmek nem érdemelték meg a kitüntetést. A 2002-ben díjazott Egy csodálatos elme szerezte meg a második helyet.

Az Empire által "ízléstelen cirkuszi látványosság"-nak nevezett 1952-es A földkerekség legnagyobb show-ja lett a a harmadik, Robert Redford családi szappanoperája, az Átlagemberek végzett a negyedik helyen, az ötödik pedig a bonbon-filozófiát népszerűsítő Forrest Gump lett.

A rettenthetetlenen nem lepőttem meg, az átlagemberek is olyan... de mikor megláttam az ötödik helyen a Forrest Gump-ot, kicsit meglepőttem. Mostanra már egyenesen fel vagyok háborodva. Nyugtassatok meg hogy jobbat érdemel, mert szerintem ha film megérdemel Oscart, akkor az ez.