M6TTL Creative Commons License 2005.08.29 0 0 146
Pazar hal-lakoma élményét osztom meg veletek!

Szombaton az OMÉK-on jártam (aki esetleg nem tudja, ez egy mezőgazdasági kiállítás a BNV-n) és ellátogattam a halászati sátorba is. A kiállítók célja az volt, hogy bemutassák a halászat helyzetét és népszerűsítsék a halételeket. Ez tökéletesen sikerült is! A helyben készített halételek frissek és pazar kivitelűek voltak. Én a magam részéről tejszínes-gombás harcsapaprikást kértem, amely egyszerűen feledhetetlen volt! Kis tárkonyt is tettek bele, de szerencsére nem vitték túlzásba. A harcsár kis kockákra vágták és egyszerűen fenomenális volt! Sem a halzsírnak sem pedig a pocsolyaíznek nyoma sem volt! Diszkrét halíz meghízódott a háttérben, de olyan harmonikus volt a kreáció, hogy azt gondolom, ez az az étel, amely alkalmas lehet arra, hogy a halat nem szerető bárdolatlan némbereket meg lehessen nyerni az ügynek. A társaságomban falatozó barátaim megkóstoltás a káposztás harcsát, a harcsapaprikást és a halászlevet is, amely egytől-egyik kiválóra sikeredett. Talán a halászlé volt egy kicsit a kelleténél sósabb. A vásárláskor felfigyeltünk apró kis fasírtokra is, amely élmény nem hagyott nyugodni bennünket azután, hogy megbizonyosodtunk a hely jó halételeiről. Gondoltuk, hogy vásárolunk belőle egy kicsit. Visszamentünk a pulthoz és kértünk, mire kaptunk két jó nagy adagot ingyen, mondván, hogy ezt még csak most próbálgatja a szakács, ha ízlik akkor megköszönik, ha lemondjuk nekik! Ponty-fasírtgolyó volt az istenadta és hihetetlenül finom!!!!!

Az árak normálisak (BNV-s viszonylatok között), főétel, körettel 960 Ft volt, de olyan nagy adagok voltak, hogy senki sem tudta megenni az egészet. Egy dolog szegte kedvünket csak: egy fél literes üdítő 400 Ft volt, de sajnos ez az egész BNV-n általános volt.

Javaslom, hogy menjetek ki, még egész héten nyitva az OMÉK !