janijani Creative Commons License 2005.08.24 0 0 831

Nem élem meg kudacként ami történt kecsap ügyben,csak megszokták a gyári műkajákat és már az jobban ízlik mint a valódi.Fontos az hogy a gyerekeim lássák a példát és ha felnőnek talán ők is alkotnak ezt-azt.A zasszony meg már úgy is nevelhetetlen.

 

Nem tudom milyen fajta a paradicsomunk,mert már évek óta saját magról vetjük.A tő kb 60..70 cm magas nagyszemű gömbölyű fajta és sokat terem.

 

Permetezésről:már a magokat is csávázom Zineb-bel,a palántákat legalább egyszer meg szoktam permetezni, kiültetés után a szőlővel együtt permetezem.Aki nem védekezett ebben a csapadékos évben szerintem mind elrohadt neki.És nem szabad túl sűrűre hagyni,és azt sem hogy lelógjon a sárba.

 

Akit zavar a fahéj vagy bármi más fűszer íze,szerintem változtasson az ízlése szerint a recepten.Én pl sót is tettem bele bár ez nincs a receptben,de megkóstoltam és nekem így jobb.

 

A paradicsomhoz nem jó a gyümölcscentrifuga,hanem paradicsompasszírozó kell hozzá.Nekünk van két féle is,az egyik jobban bevált,ha sikerül teszek fel egy képet róla.

 

 

 

 

ParadicsompasszírozóSajátparadicsom