Greenre mindig főszerep vár
Kaposváron is a legjobb akar lenni
- Miért a somogyiak ajánlatát fogadta el?
Sajnos az elmúlt szezont olyan együttesben töltöttem, ahol nem minden játékos volt motivált kezdte a csaknem kifogástalan magyarsággal nyilatkozó játékos. Nem tudtunk jó eredményt elérni, ezért mindenképpen távoztam volna a fővárosból. Menedzserem több ajánlatról tájékoztatott, így a kaposváriak megkereséséről is. Azért döntöttem a csapat mellett, mert energikus, erős és jó szellemű közösséget akartam választani.
- Kiket ismer a gárdából?
Gyakorlatilag valamennyi csapattag ellen szerepeltem már. Ismertem Szőkét, Filipovicsot, Trepákot, és Vargát is. Az új vezetőedző, Farkas László ellen pedig még soproniként játszottam is. Tanács Attila a Szeged együttesében csapattársam volt. Nyugodtan mondhatom, hogy a beilleszkedéssel nem lesz gond.
- Az elmúlt években igen magasra tette a mércét. Mindenhol komoly elvárásokat támasztottak Önnel szemben. Miként lehet ennek megfelelni?
Amikor úgy döntöttem, hogy profi kosárlabdázó leszek, azt a célt tűztem magam elé, hogy akárhol is játszom, mindig tudásom legjavát nyújtsam. Ugyanakkor fontos az is, hogy mindig a csapat érdekeit szem előtt tartva kosárlabdázzak. Azt a szerepkört töltsem be legjobban, melyet rám osztottak.
- Komoly magyarországi múltja van, mennyiben változott a sportág, mióta először pályára lépett?
Udvariaskodás nélkül mondhatom, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött a magyar kosárlabda. Fokozatosan erősödtek a csapatok és a legjobbak egyre jobb eséllyel, veszik fel a harcot a külföldi együttesekkel szemben is.
- Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzése?
Akkor játszottam legjobban, amikor a Debreceni Vadkakasok színeiben szerepeltem és a Marc Körmendet fogadtuk hazai pályán. Összesen 43 pontot szereztem, úgy, hogy 17 kísérletből, mindössze egy mezőnykosarat rontottam. Természetesen ritka az ilyen kiemelkedő forma, ráadásul szerencse is kell hozzá. Ám ha már itt tartunk, hadd említsem meg a legrosszabb élményemet. Szintén debreceniként éltem át és épp a Kaposvár ellen.
- Ugye tavalyi bajnoki elődöntő ötödik meccsére gondol?
Igen, nagyon szerettünk volna döntőbe jutni, ám akkor ez a somogyiaknak sikerült.
- Gondolom, rengetegszer megkérdezték már, de sajnos még mindig aktuális. Mikor kapja meg a magyar állampolgárságot?
A nyáron, Szegeden megnősültem, magyar feleségem van, aki velem tartott Kaposvárra, ez bizonyára számít majd. Eddig a letelepedési engedélyemmel kapcsolatban volt csúszás, de ezzel együtt remélem, minél hamarabb rendeződnek a dolgaim.