Alpári Gnác Creative Commons License 2005.08.24 0 0 738

Vigyázat, hosszú hozzászólás következik:

Én ezt az enyhézést, ittésmostozást, lehetségesezést szimpla pofátlankodásnak tartom. Tudniillik az Egészséges Publicista szó szerint ezt írta: „Ha szerinted nem paranoiás országban élünk, annak örülök. Bár ha jól emlékszem, te gondoltad, hogy verőembert akarok rád küldeni, ami mégiscsak paranoiára utal.”

Na próbáljuk már közösen megérteni, mit is jelent ez a két mondat.

Először is Babarczy szemlátomást azt gondolja, hogy paranoiás országban élünk. Egy ország természetesen nem lehet paranoiás, miként egy művelődési ház sem lehet bunkó (Havas Henrik bon motja), ettől ő még érezheti annak. Nyilván majd jól szétszeded ezt a mondatomat is, hiszen sokkal könnyebb belekötni valamibe, mint megérteni, de sebaj. Mondunk olyat, hogy hülye politika, köcsög önkormányzat, pedig nyilvánvaló, hogy a szó szoros értelmében ez nem igaz, mégis így képeződik le abban, aki ilyesmit mond. És a többiek meg értik, hogy miről van szó, legfeljebb nem értenek egyet vele. Ez egy ilyen játék.

Másodszor Babarczy feltételezi, hogy szerinted nem paranoiás országban élünk, és ennek örül. Mert lehet, hogy minden jel ellenére neked van igazad.

Harmadszor Babarczy elhelyezett egy kis oldalvágást nálad, amit sajnos meg is kell ítéljek neki, mert én még emlékszem arra a pitiáner műhisztire, amit itt rendeztél, amikor az IRL-fenyegetésedet megkaptad.

Van benne persze egy kis csúsztatás, mert te valóban nem Babarczynak tulajdonítottad, annál sokkal szemetebb voltál, kollektíve gyanúsítottál meg mindenkit, aki itt veled szemben, szerinted Babarczy mellett foglalt állást.

Mindez történt egy több fronton elvesztett vita lezárásaképpen. Egy olyan levelet használtál fel, hogy minden alap nélkül diszkreditáld a veled szemben állók összességét, amilyet mindenki kapott már, és minden normális ember enyhe félmosollyal a "törlés" gombot nyomja meg reakcióként. Te viszont rögtön bemásoltad, pedig dehogy vagy te paranoiás!

Miért? Mert egy konkrét mássággal találták szembe magukat. Nem a saját kollektívájukban fürdetett ennen másságukkal, hanem még egy attól is eltérő mássággal. Olyan emberrel például, aki a politikai-ideológia vitafórumot horribile dictu politikai-ideológia vitafórumnak tekinti

Ez egy kétségbeesett segélykiáltás.

Te azért már többször deklaráltad, hogy vitatkozni itt nem akarsz, mert nincs neked kivel, intellektuális okokból.

Te nem tekinted a vitafórumot vitafórumnak.

Akkor meg hogyan tekinted te mégiscsak vitafórumnak a vitafórumot, horribile dictu, vitatkozás nélkül?

Megvallom, sokat gondolkodtam felőled.

Fel nem tudom fogni, mi vezet és hova.

Mert még a legbunkóbb gengszter is maga elé engedi a nénit a postán, vagy valahogy máshogy megpróbál megfelelni a társadalom által elvárt normáknak. Merthogy a nénit a postán mégse lőheti fejbe, hogy a fenébe nézne ki?

Te viszont fejbelövöd a postást is, a nénit is, a rendőrt is, mert neked biztos igazad van, és mit érdekelnek téged a többiek.

Ez vita?

Elgondolkodtam azon, egy ember hány másikkal találkozik élete során.

Hát nem sokkal, párezerre tehető.

Néhány milliárdból, akkor hogyan találja meg a párját? Véletlen?

Itt az Indexen van több mint félmillió nick.

Hogy a bánatba nem találsz te itt magadnak intellektuális ellenfelet, vagy partnert, miközben odakinn az életben meg találtál? De akár barátot is...

Ki ment hozzád feleségül ezzel az attitűddel?

Szánom...

Hacsak nem itt levezetsz...

Ugyanakkor a jegyzőkönyv kedvéért elmondanám, hogy a BE hivatkozott cikke nekem semmi plusszt nem adott, unalmas x flekk volt, de ha Ein Gespenst ezt dörgölőzésnek vélné, akkor dörgölőzön hozzá a csalán!

P.S: Azt hogy kell, hogy valaki már kínosnak érzi és ezért kiirtatja a hozzászólásait ebből a topikból???

Előzmény: Törölt nick (734)