rinpocse33 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 696
Az iszlám országokban kb 90% szunnita, a többiek a siíták. A siíták mint ortodox iszlám hívek funkcionálnak. A siíták közül sem mindenki terrorista. A legtöbb iszlám országban bizonyos szintű diktatúra van. A legliberálisabb Tunézia, a legszigorúbb, talán Irán (perzsa, nem arab nemzetiségű a nép java)???? Nem tudom, nem is lényeges. Ezek az államok féken tudják tartani a szélsőségeseiket. Ott van a baj, ha egyes államok terrorizálnak egy másik nemzetet, akkor azok jogos önvédelemből, más lehetőség nem lévén (II.Vh terroristái a partizánok voltak) partizán akciókat alkalmaznak. Ha pedig, a nemzetek látják, hogy bizony sanyargatják saját nemzettársaikat, akkor bizony könnyen támogatókra találnak.
Amit írtál az a kollektív büntetés. Ki is kapott kollektív büntetést a második világháború után?? Ártatlan embereket telepítettek ki, öltek meg. Etnikai tisztogatások folytak népírtások voltak. Ezek mind mind az emeberiség elleni bűnök!!!! Ezt nem lehet csinálni!!
Sajnos az utolsó hírt én is olvastam és bizony a dolgok valóban rossz irányba folynak ez kétségtelen.
Talán ha a problémák gyökerét orvosolnák, akkor lehetne, végeles megoldást találni! Az nem teljes megoldás, bár segíthet, hogy 50 milliárd (?) dollárt kap a fejletlenebb világ.
Előzmény: alfredoo (692)