rinpocse
nem termeszetes a meg nem sertodesed. azt hiszem nem eleeg vilagosan irtam hogy mas dologban esetleg en vagyok demagog es egyszeru. ebben az irak dologban meg tobb magyarazata lehet az esemenyeknek.
a mikro es a makro szint osszefugg. az szerintem butasag hogy rajatszanak az emberek tudatlansagara es a stat hivatal altal kimutatott jovedelemnovekedest elcsaljak. meg sejttetik hogy a stat hivatal hazudhat is. mi kell egy tudatlan embernek?
vagy probalkoztak itt a gazaremelesnel ugy szamolni hogy a kompenzaciot figyelmen kivul hagytak. talan torvenybe kellene rakni a kotelezo kormanyvaltasokat es akkor nyugodtabb es tenyszerubb eletet elnenk. az ellenzek hazudozasaira a kormanyhazudozas valaszol.
a makro meghatarozza a mikrot. mint ahogy az inflaciot koveti az arfolyam alakulasa. a medgyessy feele beremeles mindenkeppen kellett es az orszagnak kell kikohognie. ha ez a fizetesi merlegben jelentkezik akkor ott. kozgazdasagilag nonszensze volt az a kozszolgalati berszinvonal. meeg ha nem is mindenki abbol elt.
igazad van a romanok tudnak magyarul. mondjuk 10 ev alatt a legmagyarabb magyarok tudnak lenni. hiszen mi lenne itt ami rosszabb mint ott? a palinka rosszabb mint a cujka? siman meg lehet szokni. meg lehet hogy whiskyt fognak inni.
de a magyarok is tudnak romanul es tudjak a latin nyelveket. tehat a spanyol, olasz, gorogorszagban dolgozo romanok kozott nagyon sok a magyar. es mivel talan 'fejlettebbek', talan 'gyokertelenebbek' szerintem tul is vannak reprezentalva. miert is jonnenek preferabilisen ide? szerintem oda mennek ahol jobban tudnak boldogulni. esetleg a hosszabb tavu boldogulas magyarorszagot mondatja nekik... a rovidebb tavu meggazdagodas meg spanyolorszagot. az itt levok szerintem mar nehany eeve jottek. azota megfordulhatott a trend es irany egesz europa. de ugy gondolom hogy magyarorszagi magyarok is dolgoznak odakinn mintegy mondjuk 500000-en? vagy tobben. szep csendben, nem sok regisztracioval tehat itthoni lakassal es tartozkodassal. de nem illegalisan bar az illegalis munkavallalas is meglehetosen jellemzo.
ha akarod olvasd el a masik topikban az orban beszed altalam tortent kommentalasat...