ppmoni Creative Commons License 2005.08.20 0 0 3
OK, én kitartó vagyok, hátha más is idetéved még...

Amerikai Óriás paradicsom:
:-) Isteni íze van. A húsa nem az a pürének való krémes fajta (azt nem szeretem) hanem lédús. Lapos, felül hurkás, afféle beefsteak paradicsom. Az íze erősen paradicsom-aromájú, nem édeskés, de nem is kifejezetten vad, savas. Olyan kiegyensúlyozott. A héja sem vastag. Nem nő túl magasra, bár folytonnövő fajta.

:-( Mivel a héja nem vastag, felül a hurkáknál elég könnyen reped, ha sok az eső. Nehezen köt, ha elhanyagolom a mindennapos rázogatást-kopogtatást, akkor lehullanak a virágok, és semmi paradicsom.

San Marzano:
:-) Rengeteget terem. Emellett mégis elég alacsony növésű marad, holott ez is folytonnövő. Hosszukás, paprika formájú termése van.

:-( Nem lédús. Emiatt persze nagyon jó paradicsomszósznak, vagy pürének eltenni. A húsa már frissen is püré-szerű: puha, kásás, omlós. Édeskés ízű, kevés savtartalommal.

Óriás paradicsom (Andine conrnu)
:-) Tényleg böhöm nagy termései vannak, cc. 25 cm hosszú 12-15 cm széles a csúcstartóm. Isteni íze van: erős aroma, kicsit savas ízhatás. Szinte alig van magja, csak húsa. Ennek ellenére a húsa nem krémes, hanem lédús, ha elrágod. Salátába szuper, mert nem mállik szét a kevergetéstől.

:-( A tetejénél könnyen megreped, ha sok eső éri. Mivel alig van magja, nehéz magot fogni róla.

Na, senki nem kapott kedvet írni?