Celtix Creative Commons License 2005.08.20 0 0 902
Istenem...Tudom, nem vagyok magyar es magyargyulolo vagyok, meg roppantul nem akartam beleszolni az egesz topikba (csak jot rohogni), de az onfenyezest nagyon budosnek tartom.
1. En csak a normal Szigetre szoktam jarni, affele nyaralas-keppen. De megvan az a haszna, hogy evente egyszer ott talalkozok nagyon sok baratommal, akiket meg '95 korul ismertem meg es Felvidekrol jonnek. Igen, tiz eve vannak olyan kulohoni magyar barataim, akik erre a Szigetre jonnek, nem a _Magyar_ Szigetre. Ez egy baromi erdekes momentum, de gondolom kb. 150 kulhoni magyar emberke az semmi. Termeszetesen mai napig nem ertem, miert nem a Magyar Szigeten talalkozunk, hiszen egy ilyen talalkozonak csak ott lenne letjogosultsaga.
2. Oktatas, sehol mashol, csak itt: Megintcsak a Sziget. A Civil Szigeten 100 tarsadalmi szervezet van, megfer a krisnas, zsido, kereszteny, drogos, csaladon beluli eroszak ellen fellepo, AI, WWF, Zoldek, romak, etc. Iszonyat sok mindent lehet megismerni, ha az ember nem vaksi es nem kivulrol tajekozodik.

Na, csak azt szerettem volna mondani, hogy ennek a csokanak (Toroczkai vagy mi a nyul a neve) onfenyezo, mast becsmerlo dumajatol kicsit hanyingerem tamadt :(
De ez elnezve a Szittya Koroket, eleg gyakori, talan tulkompenzalt kisebbsegi komplexusbol eredhet.
Előzmény: takacsi (793)