pancso Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1263

Már régóta olvasgattam ezt a topikot, s kedvet kaptam a Sz.P.-ba való elmenetelhez. Ha megengeditek egy kis élménybeszámolót közzéteszek. Már sokszor voltam Szlovákiában, de ezen a tájon még soha. Mint alföldi embernek a hegyek mindig élményt jelentenek számomra. Az egyik barátommal vágtunk neki, sajnos a munkahely miatt csak 2 napunk volt (kedd, szerda). 13 óra körül érkeztünk - végig csepergett az eső - meg Csingóba, s próbáltunk szállást keresni egy estére. Nem ment könnyen... A 3 ottani hotel (nem akartunk kempingezni) közül csak a legdrágább (600SK/fő) Flora-ban volt hely. Kivülről nem mutatott sokat, de belülről tetszett, a recepciós lányok is szemrevalók voltak... Egyedül azt nehezményeztem, hogy este 10 után már nem tudtam sörözni a kávézójában. Csapolt sör nélkül Szlovákia!? A csomagot pont letéve elkezdett ömleni az eső, bírta is vagy 1,5 órát. Utána próbáltunk túrázni (inkább dagonya volt), felmentünk végül is a Tamásfalvi-kilátóhoz (szuper a kilátás), s lementünk a Hernádhoz is. Kedden még azért elviselhető volt a sár mennyisége. Este Poprád (nekem kihaltnak tűnt nagyon). Este 10 körül elkezdett szakadni, ami bírta is reggelig. Így a szerda de.-re tervezett túrát áttettük du.-ra, délelőtt Késmárk + Vazec-i barlang, du. jött volna a Sucha Béla (gondoltam a leírások alapján ez élvezhető ennyi idő alatt a legjobban). A már egy napja folyamatosan szakadó esőnek hála le volt zárva. Gondoltam nem fog ki rajtam az eső, akkor megpróbálok a Hernád- mentén menni. De sajnos a sár bokáig ért, így elég nehéz lett volna élvezni a dolgot.

A képekből talán a víz és a sár mennyisége nektek is átjön.

Visszamentünk Podlesokba (eléggé ideges voltam az idő miatt), s kicsit keserű szájízzel indultunk haza. Amiért igazából idejöttünk, abból csak nagyon keveset láttunk. De én biztos vissza fogok menni hamarosan, csak legyen jó idő!

Hazafelé megnéztük még a letarolt erdőt Ótátrafüred körül (iszonyú), aztán go home.

Összegezve amit láttam az tetszett, csak az eső ne lett volna. Meglepődve tapasztaltam, mennyi külföldi van. Viszont túl sok magyart nem láttam. A szlovák táblarendszer idegesített (vagy nincs is, vagy oly kicsi, hogy nem látom). Az áraik nagyon kezdenek hasonlítani a mieinkhez (kaja, benzin). Azt sem jó nézni, hogy alig van magyar felirat (pl. Késmárk-i vár). A szlovák emberekről most nem tudok negatívat mondani, akikkel beszéltünk kedvesek voltak. Azoknak, akiknek a tengerparton kívül más hely is létezik, tényleg ajánlható.

Előzmény: Műhód (1262)