NB III: III. Kerület-Újpest FC-Fót 1-4 (1-2)
Győzelemmel kezdett a fiókcsapatunk!
III. Kerületi TUE–Újpest FC-Fót 1-4 (1-2)
NB III, 1. forduló:
Hévizi út, 200 néző. Jv.: Schnellbach
Újpest FC-Fót: Csicsó – Vass Z., Szlezák, Czeichner, Hibó – Deák, (Kiss P.), Rottman, Dabasi – Vörös (Senyviczki) – Törőcsik, Nemuqita (Hibsch)
Edző: Véber György
Gólszerzők: Noska, ill. Dabasi (2), Vass Z., Nemuqita
A hétvégén megkezdődött az NB III-as bajnokság, benne az Újpest FC-Fót együttesével. Véber György és Szlezák Zoltán csapata (Szlezák játékosedzőként segédkezik) kiütéses győzelemmel kezdte a Duna-csoport küzdelmeit.
Véber György:
- Nagyon vegyes érzelmekkel vártam mérkőzést, nem tudtam erőviszonyokat, felkészülési mérkőzések alatt gyengén muzsikáltunk, az edzésmunka viszont végig jó volt. A mérkőzésen kellemes meglepetés ért, abszolút pozitív volt a csapat a játéka, amit megbeszéltünk taktikailag maximálisan megvalósítottak, sőt az általam támasztott elvárásoknak is igyekeztek megfelelni, ehhez pluszba jött még 3-4 kiemelkedő teljesítmény, így végül is simán le tudtuk hozni a mérkőzést.
- Kicsit elvonatkoztatva a hétvégi mérkőzésről, szeretnénk ha bemutatná a csapatát?
- Kezdem akkor a legelején: Nyáron kaptam egy a felkérést, hogy a két évvel ezelőtti sikeres fiókcsapat után, szeretnék az újpesti ezt idén is megvalósítani. Nehezen indult a kezdet, egy hónappal ezelőtt kezdtünk el edzeni együtt a fiúkkal, de az első 1-2 hétben még változott is a keret.
Kikből áll most az Újpest FC-Fót csapata?
- Az eltervezett szerint sikerült megvalósítani a keretet, 20 Újpest nevelésű ifi játékos szerepel itt, kiegészülve 2 fótival, akik már a tavalyi gárdában is szerepeltek, továbbá igazoltunk 2 két új játékos, egyikük például Bánka Kristóf, aki sérülése miatt volt kénytelen kihagyni a bajnoki rajtot, ám szerdán már ott lehet a csapatban. Így kialakult tehát egy 25 fős keret, akikkel megpróbálunk minél eredményesebben szerepelni a 3. vonalban. A keretet többnyire 18-20 éve közötti fiatalok alkotják.
- Van a csapatnak egy örökifjú tagja is…
- Így van, Szlezák Zoltán nem csak, hogy a csapat tagja, de a segítőm is, amolyan játékos-pályaedző szerepkört tölt be. Szlezivel közel 15 évet futballoztam együtt, s úgy gondoltam a védelembe elkell egy rutinos játékos, ráadásul a fiatalok rendkívül sokat tanulhatnak tőle. Szlezák óriási segítségemre van, a pályán pedig hihetetlen milyen teljesítményt tud még ma is nyújtani, hétvégén is kiemelkedő volt.
- Hogy sikerült a felkészülés?
- Az első két hétben abszolút fizikális felkészülést végeztünk, a folytatásban pedig főleg taktikai jellegűeket. Sikerült játszanunk 5 edzőmérkőzést is, amelyből csupán egyet nyertünk csak, ezért féltettem is a csapatot a bajnoki küzdelmektől, hiszen a jelenlegi játékosok közül nem sokan játszottak eddig felnőtt bajnokságban. Viszont arra jó volt, hogy a hibákat remekül kihozta, s a bajnoki kezdésre ezeket szerencsére sikerült is korrigálni.
Következő mérkőzések:
Aug. 17: Újpest FC-Fót – Taksony, Fót, 17.30
Aug. 20: Bp. Erőmű – Újpest FC-Fót, Budafoki út, 14.30 (?)
Aug. 24: Újpest FC-Fót – RAFC, Fót 17:30
(www.ujpestfc.hu)