Initram5 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 998
"halkabb, mint a line out-on keresztül a dokkra kötve. Ezért szerintem a jó autós megoldások minden esetben a dokk konnektoron keresztül működnek."

Ezt nem értem, mert nem tudom mi az a dokk konnektor. Elmagyaráznád? :-)

Tegnap éjszaka viszont rájöttem valamira (na nem magamtól, hanem mert olvasgattam ezt-azt.) Arról van szó, hogy az EU-ba importált iPod-ok firmware-e eltér az amerikaiaktól annyiban, hogy az EU egészségügyi normái miatt az iPod hangereje az USA-ban forgalmazottakhoz képest le van korlátozva. Egy kis programma viszont ezt a firmware beállítást fel lehet szabadítani, ki lehet iktatni. Ezt persze tegnap meg is tettem. :-) Ma már teljesen jó hangerővel szólt a kocsimban az iPod, már csak valami tartó kellene neki (egyelőre a kinyitható pohártartóban ücsörgött).

A CD-s rádióm Blaupunkt Alicante, egy elég régi típus. De a Media Markt-os ember szerint minden Blaupunkt CD-s rádióban van EXT kimenet, szóval egy ilyen 3.000-4.000 Ft-os kábelt be kell dugni a készülék hátuljába, kivezetni (fúrni sem kell, nem is hagytam volna) és rádugni a végét az iPod fülhallgató kimenetére. Ennél tuti vannak frankóbb, németesebb megoldások, biztos akkor a CD-s rádióról lehetne a számokat ugráltatni ide-oda, meg kormányról vezérelni mindent - csakhát azok a megoldások inkább 60.000 - 100.000 között vannak.

Az enyém:
-kábel csatlakozóval: 4.200 Ft (gyári, mert csak az volt, 3 méteres)
-beszerelés: ezt a HiFi szerelő ember kb. 35 másodperc alatt elvégezte és kinevetett amikor megkérdeztem, mivel tartozom.

Szóval Blaupunkttal ez van, Pioneer, Alpine, stb. már bonyolultabb, mert arra csak CD tárat lehet rákötni, és azt a csatlakozót kell valahogy átbuherálni olyanra, hogy az iPod-ot rá lehessen kötni...nem értek hozzá, nekem is csak ezt mondták.
Előzmény: Törölt nick (995)