lokomotivum Creative Commons License 2005.08.15 0 0 961

"Solarisék ezzel ellentétben mindig DALLAMOK-ban gondolkodtak"

és micsoda dallamokban?!! Amiket sajnos (vagy nem sajnos? a jó ég tudja) a tapasztalatom szerint csak mi Solaris rajongók hallunk meg! És hál' Isten mégsem igazán azok a mindenáron fülbemászó egysíkú "slágerdallamok" amiktől nekem a hátamon feláll a szőr. Nagyon szeretem ahogy a számokon belül témát váltanak, ahogy a vezérdallamot a különböző hangszerek átveszik egymástól ill. visszaadják egymásnak. Vagy itt van pl. a "Józsi Mátészalkára megy" ahogy a fuvola és a gitár válaszolgatnak egymásnak, szinte hallani a perpatvart, a vitatkozást, és végül számomra egy operaszerű jelenet következik amikor három énekes van a színpadon - itt szinti, fuvola és gitár -, és mindenki énekli - itt játsza - a saját szövegét. Talán nem voltam túl bonyolult?! Ezt a számot csak úgy kapásból szinte paródia jelleggel írták? Meglehet, mindenesetre nekem személy szerint baromira tetszik. Azt hiszem ezt itt kell abbahagyni, mert tulajdonképpen minden számukat így ki lehetne elemezgetni, s amit ti régebbi hozzászólásaitokban már sokkal szakszerűbben meg is tettetek.

Előzmény: cirrocumulus (940)