Szerintem ez az összehasonlítgaás pont a rendszerváltás körül kezdődhetett, mert nekem anyu azt mesélte, hogy amikor ő gimibe ment, már azon megbotránkoztak a rokonok, és amikor egyetemre akart menni, akkor mát teljesen kiakadtak. Meg emlékszem, hogy régebben sokkal jobban meg volt becsülve a kétkezi munka.
Most miért akar mindenki felsőfokú végzettséget? Talán mert olyan trendi dolog. Foggalmam nincs, miért. De ha csak abba gondolunk bele, hogy mennyi gyárat zártak be az elmúlt években kis országunkban, ahol a termelő munka folyt, és ahol elkeltek volna a jó szakemberek... És ha csak azt nézem, hogy az apósom kőműves. Egyéltalán nem él rosszul, szinte egész télen nem dolgozik, és van, hogy egy hét alatt megkeres annyit, mint mondjuk egy pedagógus egy fél év alatt se. Akkor miért is erőltetjük mi annyira ezt a legyen mindenki diplomás dolgot? De félre ne értsd, egyáltalán nem akaorm szembeállítani a fizikai és szellemi munkát, főleg nem rangsorolva. Mert mindkettő pont annyit ér, amit a művelője kihoz belőle. Egy jó szakember meg van becsülve, és van munkája rendesen ( csak az ilyenek egyre kevesebben vannak, vagy mostanában engem találtak meg a szakbarbárok )
Meg azt látom, hogy egy jó ideje mindenki csak szolgáltatni akar ebben az országban, és termelni nem sokan.