"ingyenes oktatast - ha komoly oktatást akartál a gyrekednek (hogy egyetemre kerüljön) magántanárhoz kellett járatni, közben a tanszerek és oktatási segédeszközök nem voltak sosem ingyenesek, hanem kimondottan drágák voltak mindvégig"
Nos nekem harom gyerekem van szulettek 74,76,77 a szegedi egyetemen voltam kezdo tanarseged ,mindharom gyerek a Juhasz gyula tanarkepzo gyakorlo iskolajaba jartak altalanosba,aztan a nagyobbik fiam a Radnotiban erettsegizett kemia szakos osztalyban,Soha egy gyerekem semmifele kulonorara nem jart,Ha a zongorat nem tekintem annak. Horgaszni jartak velem es versenyzok voltak a fiuk,a kisebbik meg a maga korosztralyaban Mo legjobb kenusa volt 90-93-ban amig ki nam jott az USAba utanam,ez vetett veget az elsprtoloi karrierjenek. A lanyom is kajakozott.
Igaz utana mivel en 92-ben kikerultem az USA-ba ott vegeztek a kisebbek kozepiskolat es a nagyobbik egy evet amerikai egyetemen.
Nem voltam otthopn az anyagilag jol elersztettek koztt ,de kiverekedtem,higy a gyerekeim a legjobb sulikba jarjanak,mert ez az en oroksegem.amit tolem kapni tudnak Sarokhaz nincs.
A nagyobbik teljesen sajat erobol elvegezte a jatet aztan ott Phd-zett jelenleg a Johns Hopkinson van 3 eves postdoc allason,a kisebik fiam geografus es egy kornyezetvedelmi cegnel dolgozik a lanyom angol magyar kereskedelmi levelezo es idegenvezeto,jelenleg gyes-en. Es en a csoro voltam otthon.Csak voltak igenyeim es azt kiharcoltam .Mert ha kidobtak az ajton,bementem az ablakon.Jo nem mondom mindenhol volt egy haverom aki vagy kozepiskolai vagy egyetemi iskolatarsam volt de hulye az aki nem hasznalja ezt ki, es elvarom hogy az en barataim is ezt kihasznaljak nalam ha tudok segiteni. Te az voltal?