HTT Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1991

Halihó Márti!

Ha kíváncsi vagy, hát rajtam ne múljon, íme egy beszámoló, persze akinek nem tetszik, nyomjon egy PG UP-ot nyugodtan :-))

Először is mindenkinek megköszönöm azt a sok információt, amire itt szert tettem az idei nyaralásommal kapcsolatban előzetesben. Külön Mártinak, aki szerintem az igazi topiclakó példaképe lehetne, mert nem azzal jön állandóan, hogy "ezt már ebben meg abban a hozzászólásban leírtam", hanem készségesen adja az info-kat akár sokadszorra is. Köszi :-)))

Az útról nem írnék túl sokat, elég annyi, hogy 19 óra alatt sikerült leérnünk Pécsről, ilyen még egyszer nem fog előfordulni, mert megfogadom az "okosok" tanácsát és még véletlenül sem megyek akkor, amikor a törökök nyomulnak szabadságra :-(((

A Galini házban volt szállásunk, előre foglaltam le emilben. Mivel ugye nem jól számoltam a menetidővel, így sikerült ottani idő szerint pont éjfélre odaérni. Már előre telefonáltunk a szállásadónak, hogy késésben vagyunk, nagyon kedves volt, mondta, hogy semmi probléma fent lesz, bármikor is érünk oda. Azt is mondta, hogy csak óvatosan, inkább későn érjünk, minthogy eltévedjünk, vagy balesetet szenvedjünk. Szóval nem semmi hozzáállás úgy hiszem :-))

Mikor odaértünk, a kapuban ülve várt minket, nagyon alaposan elmutogatott mindent az apartmanban, mintha nem is éjjel lenne, aztán jó nyaralást kívánt :-)) Az apartman nagyon takaros volt, minden tiszta, négynaponta komplett ágyneműt, törölközőkészletet kaptunk a konyharuhákat is cserélték. Nagy erkély tartozott hozzá, ahol az asztal a négy szék, ruhaszárító, meg a nejem napozóágya is bőven elfért, ráadásul még hely is volt. Volt egy hátsó külön rész, ahova a matracokat, meg a bringákat lehetett tenni, lezárni nem kellett sosem, nem tűnt el semmi. A szállásról ennyit, bárkinek jó szívvel ajánlom!

A mi szállásunk a Sarti-Village-ben volt, az apartman a tengerre nézett, az utca túloldalán a tengerpart volt. A tengerparti apró kavicsok nekünk tetszettek, meg a hozzátartozó nagyon tiszta víz is. Kicsit furcsa volt, hogy az apartmannál volt a külső zuhanyzó - ilyet több helyen láttam -, de hamar megszoktuk. A nejemnek hoztuk otthonról a napozóágyát, a lányom gumimatracon szeret hanyatlani, mi fiúk pedig fürdés után inkább az erkélyen henyéltünk a székekben. Amúgy is a déli nap elől való "elbújást" komolyan vesszük, tehát az egész napos parti lebzselés nálunk nem játszik. Szerencsére(?) volt két nap is, amikor esett az eső és fújt a szél is rendesen, így az itteni hullámzást is megtapasztalhattuk, nagyon király volt az is :-)))

Béreltünk mopedeket Sassostól, azzal felkerestünk néhány öblöt, mentünk a keleti oldalon is (Narancs-part, Karibi-Beach, meg még vagy kettő, aminek a nevét sajnos nem tudom), meg mentünk a nyugait oldalra is (Koufo, Turoni, Neo Marmaros). Már nem tudom ki mondta - tán Márti azt is -, hogy a nyugati oldalon le lehet menni az útról a tengerpartra, aztán ott nyomulni Neo Marmaros felé. Ezt mi is megpróbáltuk, ugyan nem volt végig tengerparti út, de mindenkinek ajánlom, mert tényleg nagyon szép öblök vannak arrafelé!! Ha még egyszer mennék, akkor úgy csinálnám, hogy reggel indulnék el, mert a délután kevés rá. Koufo-nál le lehet menni a partra, aztán vissza az útra, majd Toroninál megint part, aztán újból vissza az útra. Ezután minden partra vezető útra lemennék körülnézni, aztán később az egyiktől egész Porto Carras-ig lehet menni a part mentén ... hát az tényleg nagyon gyönyörű!!!

Voltunk a Blue Lagoon nevű hajókiránduláson is, nekünk tetszett, pedig az út úgy indult, hogy olyan hullámok voltak, hogy a hajó nem tudott beállni a mólóhoz, ahonnan indulni kellett volna neki :o Séta néhány jó kis dombon át a kikötőbe, aztán indulás onnan, a fél banda gyógyszert szedett, olyan hullámok voltak. Ettől még minden rendben ment, a Kék lagúna tényleg nagyon szép, a délutáni piknik egész bőséges és finom volt. Azt javaslom, hogy aki ilyenre megy, reggel azért egyen, meg vigyen magával néhány szendvicset - főleg a gyerekeknek -, meg persze italt sem árt, bár lehet venni a hajón is :-))

Egy délelőttöt rászántunk Tessalonikire, egy délutánt a Waterlandra. Mindkettő egész jól sikerült, a Waterlandhoz jutás kicsit kalandos, lényeg, hogy a makedón reptér felé kell menni a körgyűrűn, egész addig, míg jobbra táblán lesz, hogy Waterland. Onnan már sima ügy. A vizipark főleg gyerekeseknek nagyon jó, a mi kölykeink - nem kicsik, 15 és 18 - nagyon jól elvoltak. Oda nem vittünk semmit sem, nem is hiányzott, volt bőven napágy, ahol heverészni lehetett, napernyő is jutott mindenkinek, akinek igénye volt rá, úgyhogy akár egész nap el lehetett volna ott lenni. A kaja meg az ital sem volt vészes - belépő 12,5 Euro / koponya -, a különböző csúszdákon a gyerekek nagyon sokat élvezkedtek. Nagyon király :-))

Összegzés: nagyon jól éreztük magunkat, tetszett a városka, a tengerpart, a tiszta víz, az igényes aparman, a környék, minden. Nem tudtunk mindent megnézni, hisz arra egy nyári szabadság nem is lehet elég. Nekünk idén ennyi volt, nem sajnálom az első napok semmittevését sem, meg a későbbi napok mozgalmasabb kirándulásait sem. Nem ez volt az utolsó kirándulásunk Görögországba, sőt még Sartiban is valószínű fognak látni bennünket :-)

Ha bárkinek kérdése van még, egyenlőre olvasgatok itt, de ha sürgős, akkor az emilcímem él, nagyon szívesen válaszolok mindenre, amire tudok :-)) Én asszem nyár végén a topic "látogatását" felfüggesztem, mert túl korai még a jövő évi nyaralás messzeségén "keseregni" :-))

Mindenkinek jó nyaralást kívánok, akinek még hátravan!! 

Teo >

Előzmény: Smartiie (1922)