_Hoxton_ Creative Commons License 2005.08.11 0 0 125

Van egy Visa-kártyám az Ersténél. Amikor nyitottam, az akkori szabályok szerint 50 ezer Ft óvadékot kértek, le is tettem. (Bár nem tetszett a dolog, hogy évek óta odamegy minden pénzem, és még nem hiszik el, hogy nem csinálok galibát.) Nemrég megváltozott a szabály, nem kell óvadék, elég 3 hónap számlamúlt. No, az megvan, mondom.

Hétfőn megyek a bankba, kérem, hogy szüntessék meg az óvadékot, és vezessék át az 50e-t a folyószámlára. Kifogtam egy nagyon készséges, de elég kezdő ügyintézőt. Telefonok össze-vissza, senki sincs már bent a Központban. Menjek vissza kedden.

Kedd reggel megyek, telefonok ismét. A Központ még nem találkozott ilyen üggyel. Írjon a fiók emailt. Megállapodunk, hogy felhívnak, ha van válasz. Este telefon: nincs válasz, de folytatják a nyomozást.

Szerda délben: telefon. Megjött a válasz, még nem is hallottak olyanról, hogy valaki vissza akarja kapni az óvadékot, ha már nem kell. De a Központ szerint, ha megszüntetem az óvadéki számlát, ki tudják fizetni a pénzt.

Csütörtök délben bemegyek, immár harmadjára. Lehetne, hogy átvezetik a számlámra? Nem ajánlják, mert még a Központ letiltja. Kifizetik kp., persze mínusz kifizetési jutalék. De utána befizethetem a folyószámlára. Éljen! Tranzakció lezajlik, kérdésem: ugye biztos nem tiltják le a Visámat? Válasz: Nem tudom, de bízzunk benne!

Csütörtök délután: a Plusban még elfogadták a kártyát. Van remény. :)