Itt forradalom van, Ti meg nem tudtok felül emelkedni a bankfóbiátokon. ( nem vagyok bankár )
Banktitok: Szerintem az, hogy a konkurrencia megtudja milyen a bankszámlád miért baj, ha Te is megtudod az övét? ( MOndjuk én se úgy képzeltem el a banktitok megszűntetését, hogy interneten rákereshetek, hanem írásban lekérem, amit a tulaj is megtud) Így pl. azt is megtudhatom, hogy az a partner aki nálam jelentkezik tényleg rendelkezik-e pénzzel, vagy csak linkel stb. Vége lenne a sumáknak!
Adó: Ez az egy adó lenne, semmi más. Nem kellene adóbevallás, adóhivatal, ellenőrzés, nem lenne büntetés. Adótanácsadók éhenhalnak. Ami átjön a számládra, az már nettó és a Tiéd, legyél cég vagy magánszemély.
Bűnözők: Azok már most is tudják a vagyoni helyzetedet, de Te nem tudsz erről. Megoldás lásd banktitok!
Kp megszüntetése: MIndenki kapna egy mobil egységet, ami egyszerre kártyaleolvasó, bankautomata. Egybe lehet rakni a mobiltelefonnal. Lenne bankkártya is, amivel fizethetsz, és a fogadó fél csak bedugja a saját mobiljába, ami jóváírja neki a pénzt. VAgy a két mobilt dugják össze. Így aztán a piacon is tudsz vásárolni, meg az utcán is. A csalások elkerülése végett minden pénzforgalmat Neked kell jóváhagyni. MOndjuk működhet ujjlenyomattal, és akkor az se gond, ha ellopják, vagy lehetne Nálad egy kis jeladó, amitől ha 2 méternél messzebb kerül a géped, nem fog működni. Ez már csak technika.
Bankok költsége és haszna. Ezt lehetne a levont adóból is fedezni, fussa a többletből és a megtakarításból, így Te csak a külön kért szolgáltatásokért fizetsz.
Barter: Biztos lesz ilyen, de nehézkes.
Lelkesedjetek már, na!