Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2344

De azért egy 20 hónapos gyereknek a hangos NEM SZABAD felszólításra illene legalább megtorpannia. A nagyobbal ennyi idősen már elmehettem motorozni vagy a kis babakocsiját tologatni, pedig ő sem egy angyalka, de ha rászóltam, hogy álljon meg, vagy hogy melyik irányba menjünk, akkor szót fogadott

A gyerekek nem futószalagon gyártódnak. :-) Még azonos szülők esetében is igen ritka a gyermekek egyéniségének hasonlósága. Minden gyermek más, nem  szabad őket összevetni, hasonlítani. Ebből alakulhat ki később a "bezzeg az öcséd/bátyád/húgod/nővéred...." kezdetű dorgálás, ami a gyereknél a saját egyéniségének torzulását okozhatja, mert azt fogja gondolni, hogy ő rosszabb mint a másik. Ezért ha ezzel a fajta hasonlítással gyakran találkozik, előfordulhat, hogy miközben meg akar felelni a szüleinek -és ennek érdekében megpróbál olyanná válni mint a "jobb testvér"-, eltorzulhat saját egyénisége.

Ő ilyen, a testvére meg olyan. ;-)

Ráadásul minden gyereknek vannak un. korszakai. Az, hogy most így viselkedik, nem jelenti azt, hogy világ életében kezelhetetlen lesz.

De nekem semmi közöm hozzá, csak megemlítettem.

Előzmény: Babco (2332)