Csabaking Creative Commons License 2005.08.10 0 0 569

Ma meghallgattam a Risk albumot mondván, hogy nagyon rég hallottam már, és kíváncsi voltam, hogy vajon 2005-ben hogy vélekedem majd róla, ugyanis régen iszonyatosan gyenge albumnak tartottam. Az eredmény: Hogy lehetett ilyen fos albumot összehozni??? Alig bírtam végighallgatni. Olyan mértékben vannak unalmas popszámok rajta, hogy az már fájt. A Megadeth legszarabb albuma, ehhez nem fér kétség. A borítóján ott van a szokásos rovat, hogy kinek köszönik, hogy megjelenhetett az album. A legfelháborítóbb, hogy fel vannak tüntetve a rajongók is. Hát nem tudom, de egy igazi Megadeth rajongót nemes egyszerűséggel Mustaine jól átvágott ezzel az albummal. Nem is értem, mi jött rá akkor. Ilyen névvel, hogy Megadeth, hogy lehet ilyen albumot kiadni? Nevetségessé tette magát mindenki szemében. Kb. olyan ez, mintha Koncz Zsuzsa death metalt adna ki. Ugye, nevetséges még a gondolata is... Ezt az albumot ilyen címen kellett volna kihozni: Dave Mustaine's Shit Project - The Risk.

Akkor szerintem senkinek sem szúrt volna szemet.

Na mindegy, szerencsére azóta Mustaine észhez tért, és nem égeti magát annyira. Bár még mindig akadnak uncsi számai az új albumon, de legalább már ismét félig oldschool metalt játszik, ami több, mint haladás.:-)

Ha lesz köv. album, akkor jó lenne, ha egy totális Peace Sells-So Far-Rust irányvonalú albumot hozna ki, tele minőségi thrast metallal. (Az gyenge kifogás, hogy ebben a műfajban nem lehet újat hozni, mert mindent megírtak már-lásd Annihilator: ők is iszonyat rég kezdték, de mégis jobbnál-jobb albumokat hoznak ki thrash metal műfajban...)

Egyébként én imádom a jó dallamokat, a Countdown pl. egyszerre volt kemény és dallamos, nekem rohadtul tetszett az az album, de a Youthanasia már túlzás volt, a Risk pedig már a metal megcsúfolása volt...Soha többé olyat.

Tehát nem vagyok a dallamok ellen, de már elég sok dallamot megírt a Megadeth, most már tényleg egy kőkemény thrash metalt várok tőlük. Mondjuk lehet, hogy hiába...