v_peti Creative Commons License 2005.08.10 0 0 8321

Mivel egy motorvonat  Bz+2 mellék telítetten, de nem zsúfoltan 120-150 főt szállt el, akik telített BZ esetén zsúfoltan, de alacsonyabb kihasználtság esetén kevésbé zsúfoltan felférnének egy csuklós helyijáratos autóbuszra. Igaz, csúcsidőben állniuk kell, de csak rövid ideig. De szerintem az utasok jelentős rész úgyis legyalogolna a trolihoz. Vagy gyalog menne Újszeged irányába. (Utaztam Újszegedre vonattal, és onann mentem a kollégiumokhoz (Közép fasor). Nincs olyan messze, hogy ne lehetne elgyalogolni.) Tehát sok ember van, aki nem szállna fel a helyijáratos buszra.

Makó: Tudomásom szerint gyenge a helyijáratos közlekedés. Így persze, hogy a busz a nyerő. :(

1. Lépés:

-Helyijáratos busz Újszegedre.

-Óránkénti vonatközlekedés

-Tisztességes helyijárat Makón

2. Lépés: Új tarifarendszer kidolgozása, hogy a 3 járat egy bérlettel igénybevehető legyen.

3. Lépés (kissé később): Új híd építése, és ezáltal a Makói vonatok bevezetése a Személy pu.-ra.

4. Lépés: Régiotram rendszer megindítása, mely képes Szeged villamoshálózatán közlekedni. Lehet dízel is, ahogy erről szó volt a vasútmániás topikban.

5. Lépés: Villamos bevezetése Deszk, Kiszombor és Makó településre a lehetőségek függvényében.

Előzmény: braun (8300)