A 37314 szerintem jó helyen van, azt nem kell piszkálni. Ellenpélda: a Nagyszénás-Szarvas felé 14.45-kor megy a Bz, alig pár utassal.
Nem is úgy gondoltam, hogy a mostani menetrendben várjon még 15 percet. Hanem, ha a csatlakozó vonatok is későbbre kerülnének, mert pl. a 120 és a 140 vonalak miatt úgy kellene, esetleg akkor lehetnének olyan új utasok is akiknek a mostani időpont korai.
A 37325 szerintem is feleslegesen vár Oh-n 14.45-ig az, de az szvsz azért van, hogy ne érjen túl hamar Mezőtúrra, a gyorshoz, vagy így könnyebben jön ki a kereszt mintha korábban indulna. Mikor nem volt IP akkor is 40-ig ott dekkolt egymagában az állomáson.
Ennek a vonatnak korábban is az utasai főként az üveggyártól voltak, amíg el/át nem koptak más járműre.
A 37316 az új menetrendtől 15.37-kor érkezik majd Orosházára és 15.53-kor indul is tovább. Közvetlen csatlakozása lesz Szeged, Békéscsaba és Szentes felől.
Jobb lesz szvsz. mint a mostani, csak kérdés visszaülnek-e rá akik már átszálltak vmi másra. Mert nem tesz túl jót az indulási időpontok ide-oda tologatása bizonyos időnként.
Egyébként az ottani menetrendnél megfigyelhető a ciklikusság.
Addig tologatják későbbre az indulásokat, amíg egy későbbi vonat odakerül arra az időpontra, ahonnan egy pár éve még az előző vonat indult, csak későbbre tették fokozatosan.
Minden ismétlődik időnként mint az oh.i 16 órás nagy kereszt. :-)
Most pedig elmentem klímát tesztelni. :-)