mollnam Creative Commons License 2005.08.09 0 0 2345

Üdv

Én tudom hogy a kutyuk farkát már nem szabadna csonkolni, sokan mégis csonkolt farkút kínálnak eladásra, mert hogy "hülyén" néz ki hosszú farokkal. Nekem a  két kutya közül a kislánynak van hosszú farka, a másik indok az eladók szerint, hogy hosszú farokkal sokan nem veszik meg. Én egyébként sem vagyok a csonkolás híve, ha csak nem valóban egészségügyi oka van(faroktörés, vagy annak nagy veszélye).

Vettem egy Nyírógépet amit ajánlottatok, ha kipróbálom teszek fel majd képeket, mi lesz az eredmény, tényleg nem volt drága és 2 év garancia van a  nem kopó alkatrészekre. Remélem szuperál majd.

A minap láttam egy apricot közép uszkárt, annyi idős volt mint a mi kis Komiszunk(majdnem 3 hó), de sokkal nagyobb volt, mint mi(2-3-szor akkora). Igaz mi törpék vagyunk, de a kiskuty akkora volt mint most a  Picúr(8 hó). Mi vagyunk lemaradva vagy az volt nagy? Ki tudja?! A Picúr most 3-4 kg. A Komisz meg az 1/3-da, tehát 1-1,5 kg. Egyébként egészségesek vagyunk, nincs semmi gond, de lehet ekkora különbség?

A Közép 35-45 cm marmagasság és kb 8 kg a kifejlett tömege(jól tudom)?

A törpe 28-35 cm marm. és kb 4-5 kg?

Üdv