Caperucita Roja Creative Commons License 2005.08.08 0 0 311

mi az isten bajod van? mindenhol van olasz, kinai etterem. egy adott kulturat kepviselnek es nagyon sokan elvarjak hogy legalabbis ismerjed a valasztekot es a szokasokat. es ezek meeg talan jobban megtalalhatok mint a mekik. ezek nagyobb erteket kepviselnek? baj hogy vannak?

Ne ragadj már le a hamburgernél. Nem azon van a lényeg, azt csak egy példaként hoztam fel. (Amúgy szombaton ettem egy Big Mac-et Coca Colával :-)  )

Azt akartam mondani, hogy az amerikaiak (akikkel én találkoztam) értetlenkednek, hogy az emberek nem akarnak ak ő kultúrájuk, értékrendjük szerint élni. Ezek között egy példa volt a hamburger, hogy egy közel-keleti porfészekben miért nincs McDonalds. De úgyanígy említettem a baseball sapkát, ruházkodást. Nekem nem a hamburgerükkel van a bajom, hanem azzal, hogy vizet prédikálnak és bort isznak. Vagyis miközben kiselőadást tart valaki a toleranciáról, ne szóljon meg mást az öltözködése/szokásai miatt. És fogadják már el azt, hogy nem ők a világ közepe.

Egyébként egész Nyugat-Európa nem repes az amerikaiakért, egy kanadai srác kénytelen volt kitenni a kanadai zászlós kitűzőt a kabátjára, hogy ne köpjék le Franciaországban.

Előzmény: alfredoo (220)