A Quadrist azért gondoltam, mert a lisztharmat néhol eléggé megfogta a bogyókat, amelyek közül néhány kirepedt. A perenoszpóra és a botritis fertőzhet a kinyílt bogyókon keresztül, a levegő is lehűlt, és esik az eső. Viszont megcsúsztam a Topassal, és most én is hezitálok az Augusztus közepi-végi felszívódó szeren pont a muskotály miatt, mert azt szeptember közepén le lehet/kell szüretelni. Valszeg a hó végén egy bordói lé jön már csak, aztán idénre vége.
Fajta: muskotály (+ kevés chasselas), uréti (ez idén kiszelektálódik), és rizling. Na ez utóbbin erős a lisztharmat fertőzés.
Én 2*5-6 szemre metszek, Guyot, plusz biztosító (1-3 szem) de ez utóbbit a hajtásválogatéskor levágom, ha minden rendben. Ezután minden vesszőm marad 1 fürt, és néha a tőkefejről kihajtó vesszőkön is maradhat 1-1 fürt, de ez csak bivalyerős tőkén. Nem csak a cukrosodásra gyúrok, a beltartalmat próbálom erősíteni. Olyan testes bort szeretnék, aminek centi vastag gliceringyűrűje van :)))))
Idén fosok, mert a lisztharmat miatt szerintem nem igazán lesz rizlingem. A muskotály viszont nagyon rendben lesz. Az urétiból mustot csinálok anyukámnak (komolyan :D ).
A nickneved alapján kérdem: nem ismered a HáGabit (Alaplét) ??