Na, le tudtam játszani a filmet, sőt meg is néztem. Átlagos thriller( vagy az átlagosnál picit gagyibb, de nem sokkal:-)))), de JS szuper benne szerény-kicsit sem elfogult-véleményem szerint. Az elején egy szende aranyos kis orvostanhallgatót alakít, aki annyira jóságos és tökéletes, hogy az már fáj. Ki is csinálják elég hamar.:-))) Aztán bejön a képbe az ő ikertestvére, aki már nem olyan tökéletes, de azért jó fej. Szerintem elég hitelesen oldotta meg a két eltérő jellemet. Egyébként nem olyan jó-rossz ikerpárról van szó, mint mondjuk A homok titkai c. brazil sorozatban, de elég különbözőek.:-)
A történet amúgy röviden annyi, h van egy sorozatgyilkos, aki a drágajó Hasfelmetsző Jackhez hasonló stílusban gyilkol terhes prostikat. Az egyes számú Spader, aki a filmben amúgy John, egyik munkatársára gyanakszik, akivel aztán olyan komoly összetűzésbe kerül, h sajna meg kell halnia szegénynek. A pasas felakasztja, aztán öngyinek állítja be. Ezzel lezártnak tekintenék az ügyet, hiszen mindent John nyakába lehet varrni ( mivel orvostanhallgató, balkezes, meg szemüveges, és minden áldozat arra a klinikára járt, ahol ő dolgozott...stb.), és még öngyilkos is lett. ( Ja, meg az egyik áldozat vére is rákerült, mert amikor rajtakapta a hullánál a munkatársát, akkor az meg jól belelökte a vérbe.) Na, ekkor jön a másik Spader, aki amúgy Richard, és jól megálmodta az ezer éve nem látott tesója halálát, és biztos abban, hogy John nem lett öngyilkos. Na, még sok esemény van, de végül persze Richard felderíti az ügyet ( a gyilkos John főnöke, aki amúgy már az elején is kissé elmebetegnek tűnt, egyébként orvos természetesen), és John gyilkosát is jól elkapják. Szerelmi vonal halovány, az elején van egy csaj, aki rá van kattanva Johnra, de úgy tűnik a végén, hogy Richarddal is beéri. Elvégre mindkettő kiköpött James Spader.:-)))) Szó volt arról is, hogy a két testvér nem volt túl jóban egy ideje, valszeg nő volt a dologban, de ezt a vonalat nem értettem kristálytisztán. Mindegy. Ahhoz képest, hogy angolul volt, meglepően kevés homályos pont maradt. Büszke vagyok magamra. Laff-laff.( Most megveregettem a vállamat.:-)))
Megnéztem egy másik filmet is, a Kétszínű igazság címűt. Tök jó, mert ebben John Cusack is van, akit szintén bírok. Juhhééé! Egész jó volt, bár azt reméltem, Cusack szemetebb lesz. A tartalom alapján kegyetlenebb a karaktere, de így sem volt túl kedves. Ja, és meglett a Farkas kazim is. Egyik barátnőmnél volt, de én azt hittem, már visszaadta. De most tényleg.
Lesz az m2-n egy portréfilm David Cronenbergről, ha esetleg érdekel! Én felveszem, mert nem leszek itthon, remélem, nem lesz áramszünet.