SZIASZTOK!
Most hallgattam meg egy INTRACOM első hw-es POTS-et és egy S0-on lógo EURIT30-at - nem egydforma bizony a thangjuk sem(!) és a foglaltsági hangjuk SEM(!).
Pedig nekem valamelyest jó fülem (NA NEM ZENEILEG ;-DDD) van, mert a 12kHz-et zárószűrőn át is meghallom ;-DDD
A POTS THANGJA NEM KEVERT (!), szerintem az FHANG SEM KEVERT. ISDN eszközön persze már tényleg a főközpontit hallom vissza ;-)
Ami a legfontosabb, hogy POTS esetében 1-12 sec után leütemezi a fhagot (300/300) és figyelmeztető hagra (100/100) vált át, míg ISDN eszköz esetében ez 20-25 sec és 150/150-re becsülöm. Na és AZ már nem kevert hang sehol sem!
Azért hozakodtam elő a központ paraméterezésével...
RAINMAN!
Te meg elmentél az erdőbe!
Biztos "sz..ni jársz oda, tudod, mint a vadász a medvéhez" ;-DDD
Szóval ISDN esetében AZT tudod ki/bekapcsolni ugyebár, hogy ÉRKEZŐ híváskor hívOTT bont esetén meglegyen-e a90 sec-os késleltettet "hívástörlés", vagy ne.
A kérdéses esetben - az én olvasatomban legalábbis - CSAK bejövő (fogadott) hívásról volt szó (DISA és/vagy alközponti vonalállapot felügyelet): ebben a forgalmi esetben pedig NINCS lehetősége semelyik berendezésnek "eldönteni", hogy mit adjon ki.
A hívott oldali (előfizetői oldali) berendezésnek HÍVÓ OLDALI BONTÁSRA KÖTELESSÉGE azonnal fhangot kiadnia, aztán T1 idő múlva átmehet blokkolás előtti figyelmeztető hang adásba, majd T2 után blokkolhat.
Mivel adott helyen áll cak elő a jelenség - szintén olvasatom szerint - és az NT-k "javára", így a távoli (!) analóg fővonal(ak) és a PABX viszonya nálam igenis szóba kerül.
SŐT! Lehet, hogy van egy földhurok az analóg trunk-ök és a PABX között, ami miatt esteleg nem tud a hangvevő (legyen analóg vagy DSP) fhangot értelmesen/helyesen venni! És értelemszerűen az NT TA mint közeli végpont ezt nem fogja produkálni..
Na kíváncsi leszek a fejleményekre.
Üdv mindenkinek!
Robi