Latya (K.L.) Creative Commons License 2005.08.04 0 0 3299

HELP!

Adva van több helyszínen azonos tip PBX, amire többek között MATÁV analóg vonalak vannak rákötve, általában helyszínenként 2-3.   (A központok mellékesen egymással 2 megával vagy 4we&m össze vannak kötve.)

HA a nyilvános hálózat felől valaki lebontja  a vonalat, akkor  30 másodpercig "gyors" foglaltsági hang kerül a vonalra, aminek hatására

ha a matáv vonal P-mp Nt analóg portjáról kerül a fővonalra,  az alközpont lebontja  a fővonalat ( és a melléket ha az digitális volt, vagy a társközponti trönköket ha más kp-ból telefonáltak)

ha a matáv vonal sima analóg , akkor nem bont le.

Fülre mindkét esetben ugyanolyan frekvenciájú, és ütemü a gyors foglaltsági jel. Szkóppal megnéztem, és nem láttam az NT-s analóg végződésen polaritásváltást, vagy rövid idejű vonalfeszültség megszakadást, ami esetlég még eredményezhetné a vonalbontást.

Az alközponti beállítások mindkét esetben ugyanolyanok. Ráadásul , ha megcserélem az "echte" analóg vonalat, az NT-ssel, akkor mindíg az NT-s vonal dob le.

Mi a rák lehet a külömbség? vagy a fülre észre nem vehető frekvencia(v. ütem) külömbség lenne a ludas?