latsia1 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1931
Nettomazsola!:O)

Idemásolom a recepteket Neked:

140. MARCIPÁNOS MUFFIN

15 dkg vaj
2 db tojás (külön felvertem a fehérjét, hogy könnyebb legyen a tészta)
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg őrölt mandula
1, 5 dl tejszín
1 kiskanál mandula aroma
20 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 rúd marcipánmassza - 20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva

Ha elkészült a tészta, hagytam fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse hatását.170 fokon süsd 20-25 percig.Sütés a szokásos módon.Tűpróbáig!

141. MARCIPÁNOS-SZŐLŐS MUFFIN

2 és fél csésze liszt
2 tk. sütőpor
fél csésze cukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
125 g olvasztott-lehűtött vaj
3 negyed csésze tej
100g marcipánmassza
250 g szőlő

Nagyobb, zárható edénybe tesszük a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliáscukrot, tojásokat, vajat, tejet. Az edényre rátesszük a fedelét, és jó erősen összerázzuk, hogy a hozzávalók összekeveredjenek. Aztán beletesszük az apróra vágott marcipánmasszát, és keverőkanállal jól kikeverjük a masszát. Formába tesszük, a tetejükre 3-3 szőlőszemet nyomunk. 190 fokon 25perc

Latsia: szőlő helyett mazsolát tettem bele és csokidarabokat



157. MOGYORÓ-MARCIPÁN MUFFIN

10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg darált mogyoró (egy kicsit megpiríthatod)
5 dkg durvára vágott mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg marcipánmassza
5,5 dkg cukor
1 zacsi van. cukor,
1 flakon rumaroma
4 db tojás

Melegitsd elő a sütöt 180 fokosra. A lisztet, sütőport mogyorót keverd el egy külön tálban, Másik edényben habosra a vajat a marcipánmasszával. A cukrot, van. cukrot, rumaromát és a tojásokat is kavard jó habosra, majd mindent vegyits össze. Kanalazd bele a kis mélyedésekbe, és süsd 20-25 percig.