Haaat, kicsit elbeszeltunk egymas mellett.... ;)
Azok a keresztenyek akikrol irtal, azok valoszinuleg akkor sem ismernek fel Jezust, ha inni kerne toluk (de elotte megborotvalkozott volna). Viszont errol eszembe jutott egy kerdes...
Amikor ezek az emberek "kinyilatkoztatjak" a mondanivalojukat, akkor nincs ott egy pap, aki helyrerakja oket? Hiszen egy papnak elvileg meg kell tudnia kulonboztetni, hogy azok a szavak valoban isteni ihletesuek vagy szimplan a feltunesi vagy inspiralta oket...
Reszemrol semmi gond a szolgasaggal. De barmennyire is igazak a tanitasok, amik a bibliaban le vannak irva, azt el kell ismerni, hogy a nyelvezete regi. Manapsag mar mast jelentenek bizonyos szavak, mint akkoriban. Probald ki: Odamesz a gyulekezeted valamelyik tagjahoz es azt mondod neki, hogy "Te szolga vagy!". Erre legjobb esetben elkezd magyarazkodni vagy kikeri maganak (hiszen hogy is lehetne szolga, mikor o Kovacs Jozsi ostermelo kisvallalkozo ;) ).
De visszakanyarodva a topic temajahoz... Nezd el nekem, hogy nem hasznalom pontossan a kereszteny kifejezeseket, de nem vagyok kereszteny. Kicsit viccesre veve a dolgot szerintem azert fontos a profetalas es azert buzdit erre Pal is, mert remeli, hogy az emberek legalabb a sajat szavukat meghalljak. :) Tapasztalatom alapjan, amit valaki "idegen" mond (mondja azt akar 1 szoszekrol) az a legtobbszor elmegy az emberek fule es szive mellett. Viszont amit sajat maga mond ki, az talan kozelferkozik a szivehez...