Látom te sem bírsz aludni.
Nát igen, ilyenkor születnek a jobbnál jobb ötletek. :)
Nos, kispénzűtúrista öreg motort vásárol. Szerintem még idén fogok találni 400e körül egy Suzuki LS 650-est. Fontos volt a léghűtés, és hogy ne legyen kardános, az egy henger miatt meg biztos szép hangja lesz. Ja, és ilyen széles-lapos-hosszú-barom az elképzelésen. Biztos sokan megmosolyognak, de én úgy fogok rajta parádézni, mint majom a cirkuszban. :-)
Na ennek a villáját nyújtanám meg, és dönteném meg, ami a piskóta dolgok közé tartozik. A hátulja az izgalmasabb.
A korábban leírt gumi és felni ajánlatom igazából már a fejemben lévő terv része. Illetve megvan papíron is olyan 20-25 változatban, csak nem volt kedvem beszkennelni.
Szóval hátsó villa elhajít. Helyette 1cm-es "papírból" (még nem tudom miből) hajlítok egy S betű szerűséget (felülről nézve). Ez lesz az egyoldalas-villa alapja. Erre rágyógyítom valamelyik Fiat első futóművét tárcsafékestől. A kilógó féltengelynek még felragasztok egy csapágyházat, a végére meg pillanatragasztóval odateszem az eredeti fogastárcsát (mert hogy az LS 650-es szíjhajtású) Erre kerül fel a kiböngészett 10J szélességű (kb26cm) alufelni, majd a Qrv@ széles Avon gumi.
Ezekből következik, hogy a motornál lévő meghajtást kijjebb kell hozni egy kicsinykét.
Azt még nem tudom, hogy hogyan fog rugózni. Vagy vennem kell egy belső, ülés alá rejtett erős rugót sok pénzért, vagy egy oldalon, egymás mögött felhasználom a két eredetit.
Aztán jöhetnek az apróságok. Tank, lámpák, tükrők, csicsa. Bár a végén nem krómozni,hanem festeni szeretném valama "sötét-oldal" hangulatúra.
Egyelőre van hozzá 200e Ft-om. Ha sikerül megdupláznom (nem ruletten), akkor beáll a sufniba, és a leveleket már annak tövéből és kétszer annyit álmodozva fogom gépelgetni. Úgyis csak akkor tudom meg, hogy álmaim megvalósításához melyik részénél kell flexszel nekiesni, és melyiket kell újragondolni.
Remélem hamarabb összeáll, mint hogy a lányom kinyújtaná a kezét, hogy elkérje a pénzt a jogsira. (Az ő álma ugyanis kék-fekete Honda CB-F Hornet sport motor)