kollina Creative Commons License 2005.07.26 0 0 386
Szia!

Nem értem ezt a 100 g-os oldatot. A cukorterhelést eddig mindenkinél 75 g-os szőlőcukor lötyivel csinálták. Miért kellett neked 100 g? Nem csoda, ha ennyi lett a cukrod.

Nekem az étkezés utáni méréseket kézi mérővel - D CONT PERSONAL, de ez végül is mindegy, mert több fajta is van -, mindig étkezés után 1 órával kellett mérni. Nekem a SOTE-n azt mondták, hogy ha 6 pontos profilt nézek otthol, akkor az éhgyomrit leszámítva az átlagnak 5,5-nek vagy alatta kell lennie, és ne nagyon legyen az 1 órai érték 6,2 fölött.

A 2000 cal nem igazán mond semmit, inkább arra kellene figyelni, hogy mennyi szénhidrátot viszel be. Azt nem mondták, hogy naponta hány gramm szénhidrátot ehetsz, 160, 180, 200, 220 gr? Persze a ch mellett a kalóriára is figyelni kell, főleg ha kicsit túlsúlyos valaki.

Hogy őszinte legyek a 100 gr-os terhelést én sem venném komolyan, meg a 2000 cal-t sem így önmagában, de én nem vagyok orvos.

Kérd meg a dokid, hogy küldjön el normális terhelésre, ahol 75 gr-os szőlőcukor lötyi ivás után két órával nézik meg a vércukrod. Ha ez 7,8 alatt van, akkor minden ok. Ha fölötte, akkor jön a további vizsgálat. Pl.: vagy újabb terhelés, vagy 6 pontos profil, ahol éhgyomorra és 5 étkezés után 1 órával nézik a cukrod. Vagy küldenek egyéb cukros vérvételre.
A tesztreggelis (tej+zsemle) vizsgálat értéke 7-ig jó. Ha csak ezt a vizsgálatot csinálják és az érték 7 alatt van, akkor nem szoktak máshová küldeni. 7 fölött küldenek 75 g-osra, és a többi fent leírtra. Legalább is általában.

Olvasgass kicsit vissza a hsz-k között, sok mindenre választ kapsz.
Előzmény: duachais (385)