Június végén, július elején lehúztam 1-1 hetet a Balatonon. Kivettünk egy magánházat a parttól olyan 20 méterre Zamárdiban. Az a fő baj a Balatonnal, hogy olyan unalmas. Már mindent láttam, igazából nem hoz izgalomba. Fürdeni viszont kiváló, szerintem az éttermek (már az a 3-4 ahol voltunk) egész jók, Horvátországban sem jobb. Az árak is korrektek.
Elmentünk Szántódpusztára is. Na, ezek azok a helyek amelyek tönkreteszik a Balatont. Na itt aztán semmi, de az égvilágon semmi nincs. Van kb: 200 Ft-os belépő, de ez is totál fakultatív, mégcsak jegyszedő sincs. Van néhány istálló, ahol néhány diák cselleng, valószínűleg saját szórakozásukra vannak ok. Aztán más semmi. Borzasztó. Néhány német kisnyugdíjas lézengett, biztos keresték mit kellene itt megnézni.
Elmentünk Nágocsra, megnézni a Zichy kastélyt, ami olyan lepusztult, hogy már az egerek is kiköltöztek. A parkja szép. Elmentünk Nagyvázsonyba, ami szintén elég kiábrándító - itt még nem voltam.
Szummázat: 10 évente egyszer be lehet vállalni a Balatont, de sűrűbben nem ajánlott. Amióta mások a lehetőségek a Balaton elfoglalta azt a helyet, ami jár neki. Régen volt túlértékelt.