Vad Creative Commons License 2005.07.23 0 0 10

Off:

Igazad van, nem olvastam figyelmesen. Ott kaptam fel a vizet egyébként, hogy a terrorista robbantásokról jutott eszedbe a topiknyitás, lentebb már leírtam, mi a véleményem a terrorcselekmények és a vallás kapcsolatáról.

Az arab nem agresszív nép, de nagyon jól jönne a nyugati világnak, ha ezt el tudná hitetni a világgal, mint pl. azt, hogy a londoni agresszió szükséges rossz, ami ellen harcba kell szállni.

A londoni akció rossz, de nem szükséges.

On:

Egyébként az összes üzleti alapokon működő kisegyház ilyen, mert a kizárólagosság náluk marketingfogás, szarnak az Istenre és a hívek boldogságára.

És mindez - sajnos - bizonyos értelemben a hivatalos keresztény egyházakra is igaz.

Valójában pedig általában természetes az, hogy az az egyedüli jó, amiben hiszek, különben miért hinnék benne?

A kételkedést, gondolkodást sugalló filozófiák (tao, buddhizmus) természetesen a világ egységére, teljességére igyekszik rádöbbenteni, ezért veszélyesnek is tartják mifelénk, mert ott nem müxik a néphülyítés, és a hívek nem vesznek a Ferenciek terén méregdrága, ronda, giccses kegytárgyakat, nem háborúznak, és politikai manőverekkel nem befolyásolhatók.

Előzmény: Powaqqatsi (6)