HALI!
Nem szertném ha a topik címét meg kellene változtatnom HALÁSZLÉ-re, mert sok más fajta módon is készül hal. Itt azért közzé teszek egy teljesen autentikus, és megismételhetetlen receptet (Ezek a jelzők csak viccek természetesen):
Halászlé OIUZ-Anyukája módra:
Szólj oiuz-nak, hogy vigyen ki a piacra kocsival (már nem lakom együtt Anyuval) esetleg oiuz pótolható jelen esetben oiuz Apjával....
Végy a halasnál:
Pontyot szeletben, harcsát szeletben, tisztított apróhalat (senki sem tud halapucolni a családban) halfej, farok
Belsőséget sokat!
Egyéb hozzávalókat a zöldségesnél.
Tégy fel hagymát (sok), apróhalat, belsőség egy részét( csúnyább részét) halfejet, farkat nagy lábosban (belvárosi lakás telek nyet) főni. só, pici bors, paradicsom, zöldpaprika (semmi sem nagyon erős benne, mert nem mindenki szereti a családban) Közben hívd át oiuz-t, ha nincs ott (Halászlé ígéretére kb. világvégéről is 20-35 percen belül otthon van). Adj oiuz-nak KV-t és üccsit. Majd dumáld rá a paszírozásra. Ja a cucc olyan 1 órát fő.
Paszírozás: tésztaszűrő-fakanál mószer, kb 20 perc időtartam, 1,5 liternyi izzadság, aktív rosszallás kifejezése, hogy miért mindíg szegény oiuz-nak kell ezetet csinálnia....
Nem csak a "szárazanyagot" halrészek, belsőség, de a levet is meg kell őrizni. A paszrozásból és a léből nagyon sűrű löttyöt kapunk.
A paszírozás előtt halszeletek sózása, paprikával való megszórása.
Átpaszírozott lé megkóstolása, megállapítás, milyen fűszer kell még bele, kellő fűszerek beletétele.
Forrásig melegítés, halszeletek óvatos belehelyezése, 15-20 perc alatt átfőnek, de nem esnek szét a halszeletek.
Utána tálalás!!!!
EVÉS....
oiuznak csomagolni, hogy tudjon belőle másnap is enni!!!! Nagyon fontos TILOS ism. TILOS elfelejteni.
Szerintem marha jó....
oiuz