Pedig légy erős, az 1. magyarázatod a helyes!
Mert, ha 2. lenne igaz, az azt jelentené, hogy megkülönböztetett figyelemmel kísérik tevékenységed a lottós cégnél, amit egyrészt azért nem tartok valószínűnek, mert kivitelezhetetlen, másrészt eszerint valszeg tömegével figyelik az embereket, és alakítják ellenükre a játékot. És akkor eszerint a nyertesek lennének azok a "szerencsétlenek", akikre nem jutott elég figyelem? Na ne má'!
Nagyon óvatosan megjegyzem, hogy velem is sokszor előfordul, hogy ráérzek a számok ritmusára (pl. 1 egyszámjegyű és 1 tizenvalamennyi mellett 3-4 szomszédos harmincas, stb.), de a lényeget nem találom el, mert ... nem ez van megírva.
Minden nyeremény nélküli lottóhúzás után meggyőzöm magam, hogy az én evilági életemben nem az a dolgom, hogy egy kiugróan szerencsés momentumnak köszönhetően gondtalanul, másfajta felelősséget elviselve éljem le az életem, hanem hogy épp ezt a visszatérő "kudarcot" is méltósággal, emelt fővel viselve járjam végig az utam. (Aztán az is lehet, hogy mindez csak az örökös nemnyertesek önámítása.) Innentől kezdve viszont tudom játéknak tekinteni az egészet, aminek van egy bizonyos ára, de szabad döntésem, hogy hódolok-e ennek a szenvedélynek vagy sem.
Valszeg nálad sem lehet ez másképp.